Razvod ne znači usamljenost - Već put za novi i bolji život: Kako preći preko toga i pronaći sreću

Razvod je možda najružnija stvar na koju žena može pomisliti, ali nekad je zaista najbolje rješenje. 


Razvod je ozbiljan emocionalni šok za svaku ženu, pogotovo ako je inicijator bio muškarac. Juče ste sve radili zajedno: šetali, išli u šoping skupa, sastajali se sa prijateljima, a danas ste sami i očajni. Čini se da se život srušio, i da više neće biti sreće za vas. 

Kako preživjeti ovu tešku fazu i ne dovesti sebe u dugotrajnu depresiju? Bitno je da shvatite da je svaki kraj početak nečeg dobrog. U početnoj fazi razvoda možda želite da se isključite iz spoljnog sveta, gurnete glavu u ćebe i plačete po cijeli dan. 



Međutim, ove emocije ne bi trebalo da vas obuzimaju. Bez obzira koliko je teško, morate nastaviti živjeti, raditi, komunicirati s rođacima i prijateljima, ići u šetnje, baviti se sportom itd. U principu, radite sve što ste radili prije nego se vaš brak raspao. Postepeno će biti lakše. 

Nije ni čudo što kažu da vrijeme liječi. Zaista je tako. Ako se ne možete sami nositi s problemom, bolje je potražiti pomoć od stručnjaka. Pomoći će vam da shvatite uzroke vaše depresije i nađete izlaze iz nje. Za neke, promjena krajolika može biti najbolje rješenje. 



Uzmite odmor i idite tamo gdje ste dugo sanjali da otpujete. Možda vam je sada dobro da ostanete kod rođaka ili bliskih prijatelja koji žive dalje od vašeg grada. Pozitivne emocije i novi događaji će vam pomoći da brže izađete iz depresivnog stanja, da se smirite i shvatite šta dalje.

Pokreće Blogger.