Ostavite prošlost u prošlosti: Tehnikom "negativnog portreta" možete lako preboljeti svakoga

Brisanje prošlosti iz sjećanja je neophodno kako biste sebi dozvolili da nastavite dalje i postanete sretni. 


Zašto je važno zaboraviti prošle veze? Ne možete dozvoliti da stara osjećanja utiču na novu ljubavnu priču - na primjer, upoređivanje sadašnjih i bivših. Morate biti spremni za novu fazu u životu. Na sreću veze utiču duševni mir, samopoštovanje i rješeni dugovi sa prošlošću. 

Ako ta tri faktora nemate - vjerovatno ćete uvijek biti nesrećni u vezama. Kako prestati voljeti muškarca: Ako je ljubavnoj priči došao kraj, ostaje vam da prihvatite to. Važno je priznati sebi da muškarac više nema osjećanja prema vama i ne očekivati da će se vratiti. 



Nema smisla sjediti i čekati trenutak kada će sve opet doći na svoje, ako ste već pokušali i nije funkcionisalo. Važno je raščistiti sa prošlošću. Potrebno je izdvojiti vrijeme za tugu i izbaciti svu bol koja se nakupila u duši. Kada se riješite ovog tereta, pojaviće se želja da krenete dalje. 

Ako se mučite da prebolite osobu pokušajte sa psihološkom metodom "negativnog portreta". Sjetite se osobe koju volite, a zatim se prisjetite svih njegovih mana, negativnih strana i ružnih situacija kroz koje ste prošli sa njima. 



Ljudi teže tome da zaborave negativne uspomene, pa ćete morati kopati duboko u svoju podsvjest da ove informacije pronađete. Nakon toga, svaki put kada pomislite na tu osobu izvucite taj negativni portret i posmatrajte ga. Sve te osobine možete i zapisati na papir kako bi vam bilo lakše svaki put sjetiti se svega.

Pokreće Blogger.