Imati sestru znači imati najboljeg prijatelja do kraja života: Priča o dvije sestre koje se nisu voljele

Ako imate sestru, bez obzira da li ste u dobrim odnosima ili ne, poželjno je da pročitate ovu priču o dvije sestre koje se nisu voljele.


Još od malih nogu Ana i Ivana su se više ponašale kao suparnice nego kao sestre. Ivana je bila starija godinu dana i voljela je glumiti šeficu, dok je Ana bila razmažena i zahtjevala je više pažnje. Ko će se ljepše obući, ko će imati ljepšu frizuru - za njih je uvijek sve bilo takmičenje. 

Roditelji su pokušali promijeniti odnos između njih ali je to bilo nemoguće. U vezi svega su se nadmetale i često svađale. Situacija se nije promijenila čak ni kada su odrasle u zgodne mlade djevojke. Sa punih 20 godina obe su imale momke i često su i njih poredili.



Čiji je bolji, čiji je ljepši, pažljiviji, nježniji... Njih dvojica nisu mogli to da tolerišu pa su ih ubjedili da se ne trebaju viđati jer jednostavno ne funkcionišu. Tako je i bilo. Ali već nakon par dana obe su osjećale veliku prazninu u sebi. 

Pustili su da prođe vrijeme, nisu se javljale jedna drugoj i mislile su da će vrijeme izbrisati tu prazninu. Međutim, praznina je samo postajala veća. Pokušale su pronaći utjehu u prijateljicama, ali to nije bilo to. U međuvremenu ostale su bez oba roditelja.



To im je zaista iz korjena promijenilo i mišljenje i način života. Nenormalna tuga koju su u tom periodu osjećale ih je navela da shvate da su izgubile nešto najdraže na svijetu, ali i dalje imaju jedna drugu. Odrastale su zajedno pod istim krovom.

Iste uspomene dijele, ista krv teče njihovim venama, isti geni... To nije nešto što se može zamijeniti momkom ili prijateljicom. Sestra je vječni prijatelj kojeg dobijemo po rođenju. Ne dozvolite da izgubite tu predivnu vezu zbog nekih materijalnih stvari.

Pokreće Blogger.