Današnja žena sa 30 godina nije "stara cura" kao što se smatralo: Kako je vrijeme promijenilo žene

Žena koja je sama ili neudata u tridesetima nije ništa manje vrijedna od žene koja se udala i rodila sa dvadeset.


Današnja žena sa trideset godina se u potopunosti razlikuje od žene sa trideset godina prije jedne ili dvije decenije. U to vrijeme, žena sa trideset godina je uveliko trebala biti majka, majka nekoliko djece.. Uveliko je znala da radi sve što se od nje očekuje. 

Obično je izgledala starije, što zbog oblačenja što zbog načina života... Današnje tridesetogodišnjakinje se ne smatraju "starim curama" kako se nekada to smatralo. Sve se promijenilo. Mladost se pomjerila, i to nije tabu tema već su skoro svi sjesni toga. Žene se više posvećuju karijerama i sopstvenom rastu zbog čega započinju porodicu kasnije nego što se to radilo u prošlim decenijama. Današanje tridesetogodišnjakinje brinu o sebi i stavljaju sebe na prvo mjesto, dok u prošlosti su bile učene da svoje muškarce i djecu stavljaju na prvo mjesto. 

Današnje žene većinom poslije 25-te počnu razmišljati o skrašavanju i porodici. Iako postoje još uvijek stariji ljudi, odgojeni po starom režimu, koji pokušavaju da nametnu svoja starinska vjerovanja - žene su ipak uznapredovale. Nema ništa loše u tome da se žena uda u tridesetima i tada rodi prvo djete. Svako bi trebao raditi onako kako osjeća da treba i pristajati na stvari koje mu odgovaraju. Bolje i udati se sa trideset i roditi "kasnije" nego požuriti u brak pa se sa trideset već razvesti.

Iskreno sam srećna što živim u ovom periodu kada je normalno da žena sama odabere kada se želi udati a kada roditi djecu. Svjesna sam da mnoge žene, koje su rodile rano jer su im drugi rekli da tako treba, nisu možda bile najbolje verzije majke koje su mogle biti, jer nisu bile dovoljno zrele za to.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.