Ne plašite se biti pokorne supruge: 7 savjeta kako postati savršena žena svom muškarcu

Na isti način kako poštujemo prijatelje i kolege, trebali bismo da poštujemo i svog partnera. 


Nepoštovanje partnera dolazi iz prakse lošeg roditeljstva, loših porodičnih scenarija kroz koje smo prošli, a ponekad čak i zbog moderne kulture. Zašto je važno da poštujete svog partnera? I zašto nam je ponekad tako teško da poštujemo svog partnera? 

Često mislimo da zaista poštujemo svog partnera, a u praksi se pokazuje suprotno jer se stalno svađamo sa njim, kritikujemo ga, pričamo drugima o njegovim lošim osobinama i ličnim problemima. Mnoge žene vjeruju da nemaju zbog čega da poštuju muškarce, i da to treba da se zasluži. 



Zašto je je to uopšte potrebno? Hajde da krenemo ispočetka. Poštovanje je odnos zasnovan na priznavanju nečijih zasluga. Možda se plašimo riječi „poštovanje“. Ukoliko dama ne poštuje svog partnera i muškarce, ona ne posjeduje istinsku žensku zrelost. 

Bez poštovanja ljudi oko sebe, u šta spada i vaš partner, nemoguće je poštovati sebe samu. Zašto je poštovanje važno? Za mene je ovo dug niz godina bila bolna tema. Odrasla sam samo sa majkom, svog oca nisam viđala. O njemu sam slušala samo loše priče i komentare. 



Zbog toga, moj odnos prema muškarcima se razvio u prezir. Njihov miris nije baš sjajn, nisu pretjerano lijepi, a i čudno razmišljaju – tako sam ih doživljavala. Kako da poštujete svog partnera? 1. Prihvatanje. Prihvatite osobu tačno onakvu kakva jeste, ne stvarajte iluzije i ne pokušavajte da je promijenite.

Poštovanje znači dati nekome slobodu da bude onakav kakvog ga je priroda stvorila. 2. Posmatrajte ga kao unikatnu individuu. Često posmatramo ljude kroz našu ličnost, smatramo ih istima kao što smo mi.  3. Povjerljivnost. Niko ne treba da zna toliko stvari o muškarcu kao njegova žena. 

Ako poštujete partnera nikada nećete odavati njegove tajne drugim ljudima. 4. Primjećivanje vrlina. Lako vidimo tuđe mane, ali važno je primjetiti vrline. Na taj način ćete vidjeti partnera skorz drugim očima. 5. Sagledajte partnerov potencijal. 

Vjerujte u njega, podržite ga i inspirišite. Muškarci više vole žene koje vjeruju u njih. 6. Oprostite greške. Nema idealnih, svi pravimo greške. Zato budite razumni i ne zamjerajte mu, nego ga podržite da krene dalje. 7. Ne slušajte kritike. 

Ako neko priča loše o vašem partneru ispred vas, nemojte to da slušate. Opomenite tu osobu, a ako ne prestane, jednostavno napustite prostoriju. Muškarci vole kada ih partnerke poštuju. Oni se trude i žele da osjete ljubav i poštovanje. Pomozite muškarcima da postanu bolji i sve će se promijeniti sa njima.

Pokreće Blogger.