Život sa sebičnim muškarcem je kao da imate sve - A nemate ništa: Psihologija srećnih odnosa

Da li ste nekad pomislili da je vaš partner sebičan? Bila sam u jednoj takvoj vezi. Nakon nekog vremena sam shvatila da sam u vezi sa sebičnim čovjekom i da sam ranije trebala da odem. 


Bila sam u jako toksičnoj vezi, mnogo znakova upozorenja je dolazilo, ali ja sam sve to ignorisala i fokusirala se samo na njegove pozitivne osobine. Bio je jako harizmatičan i duhovit, uvijek je zasmijavao sve oko sebe i bio vrlo inteligentan, ali prema meni se ponašao pokvareno. 

Uvijek je pirčao bez prestanka, nisam mogla dobiti riječ. Ukoliko bih nekada nešto rekla pobjesnio bi ili se podsmijavao. Hajde da vama pomognem da ne upadnete u takav odnos i da otkrijemo zajedno znakove koji definitivno ukazuju na to da ste u vezi sa sebičnim partnerom: 



1. Sav posao je na vama, on apsolutno odbija da učini bilo šta. 2. U vašoj vezi odnos je jednostran – vi dajete, a on samo uzima. To vas bespovratno iscrljuje. 3. Izgovori: zaboravio je vaš rođendan, zaboravio je dogovor koji ste imali. I za sve uvijek ima izgovor. 

4. Nije spreman ni na kakve promjene, izričito odbija da se promijeni. 5. Prema tebi se ne ponaša pristojno, ponekad čak jasno pokazuje veliku dozu nepoštovanja. 6. Uvijek govori isključivo o sebi. 7. U vašoj vezi on je osoba koja diktira pravila. A pravila je zaista previše. 



8. Ne pokazuje nikakvo interesovanje za tebe i tvoje aktivnosti. Ne zanima ga kako si provela dan i kako se osjećaš. 9. Svi vaši dogovori da se vidite završe tako što on napravi plan koji odgovara samo njemu. 10. Kontroliše te. 11. Iskazuje svoju zabrinutost zbog tvog izgleda, stalno dobacuje suvišne komentare. 

12. Nikad neće da te sasluša, nego priča dok ti govoriš. 13. Odbacuje tvoja osjećanja. Ako si ti radosna, a on ima loš dan, u stanju je da učini bilo šta samo da bi pokvario tvoje raspoloženje. 14. Radije bira vrijeme nasamo, nego sa tobom. 15. Sebičan je ljubavnik, brine samo o svojim potrebama. 

16. Nikada neće prvi da se izvini. 17. Biće u vezi samo ukoliko to njemu odgovara. 18. Nervira se zbog sitnica. Nikad mu niste dovoljno dobri. 19. U vašoj vezi on je broj jedan. Sebe uvijek stavlja na vrh liste prioriteta. 20. Ukoliko ga ne zanima tema o kojoj razgovarate promijeniće je. 21. Ne poštuje tvoje vrijeme. Nikada ne znaš da li će se i kada pojaviti ukoliko dogovorite izlazak. Naprosto te tjera da ga čekaš.

Pokreće Blogger.