Žena nije kućni ljubimac da je pustite u šetnju kad vama to odgovara - Iz ugla jednog muškarca

Mnogi muškarci vođeni vlastitim kompleksima previše se ograničavajuće ponašaju prema ženama.


Posmatram svoje prijatelje koji su se oženili poslije mene i primjećujem jednu istu stvar među njima. Svi su bili skloni ljubavnim aferama i preljubama a ujedno su bili previše zaštitnički nastrojeni prema svojim ženama. Takvo ponašanje nije normalno ni u jednom 

Nisu se trudili ni da sakriju kontrolu koju su imali nad njima ili koju su željeli imati. Uslovljavali su šta god im je padalo na pamet. Jedan blizak prijatelj je zabranio ženi da ide u teretanu jer su tu izlazili zgodni dobri frajeri. Počela je vježbati od kuće.



Drugi nije dozvoljavao svojoj ženi da izlazi sa prijateljicama, dok je on imao pravo da izlazi sa nama. Treći nije želio da mu žena ikada ide u šetnju bez njega, uvijek je išao sa njom. Razumijem da žene generalno vole ugađati muškarcima, da vole dokazati svoju ljubav ili vijernost... 

Ali takvo ponašanje ne bi trebali tolerisati. Žene nisu kućni ljubimci da ih pustite vani kada vama to odgovara. Imaju potpuno pravo na svoju slobodu i da rade šta žele. Ako se plašite da će vas prevariti ili se plašite konkurencije to je vaš problem. 



Vjerovatno nemate dovoljno veliko samopouzdanje i vjerovatno ste iskompleksirani. A još je gore ako ste izgradili vezu bez povjerenja. Žena može da ide na putovanja, može da prisustvuje događajima koje voli, da ima vlastite hobije. To je normalna veza. A to što vi pokušavate - to nije normalno.

Pokreće Blogger.