Postoje razlozi zašto neke žene privlače loše osobe u svoj život - Iskorijenite ih

Šta je to što nedostaje ženama koje pristaju na loše ljude i koje tolerišu loše ophođenje prema njima?


Postoje žene za koje se čini da imaju sve, ljepotu, dobrotu, inteligenciju i mnoge dobre osobine, ali jednostavno nemaju sreće sa drugim ljudima u prijateljstvu ili ljubavi. Vrlo često se nađu u začaranom krugu loših i toksičnih odnosa. Zašto se to dešava? 

Prva stvar koja je odgovorna za to jeste nisko samopoštovanje i nizak nivo samopouzdanja. To su dvije vrlo važne stvari u životu žene. Mnoge žene će čak misliti da imaju izgrađeno samopouzdanje dok zapravo i najmanja sitnica im pokvari raspoloženje, što dokazuje suprotno. Osobe koje imaju samopouzdanje i samopoštovanje ne dozvoljavaju da im drugi ljudi ili situacije tek tako pokvare raspoloženje. Drugi je razlog što ulazite u veze i prijateljstva iz pogrešnih razloga. Na primjer, kada ste usamljeni ili željni pažnje pristajete na ljude koji su ispod vaše lige. 

Da bi problem bio veći, u takvim situacijama se lako navikavate na ljude i ostajete sa njima u toksičnoj vezi. Treći razlog je to što ne znate pravilno izgraditi granice. Dozvoljavate ljudima da gaze i osnovne granice koje niste postavili i time dozvoljavate da vas ne poštuju i loše se ophode prema vama. Sa takvim ponašanjem i sami stičete osjećaj da ne vrijedite dovoljno. Još jedna veoma važna stvar zašto mnoge žene ulaze u toksične ljubavne odnose je to što nisu jasno definisale kakvog muškarca žele i šta je za njih dobar muškarac. 

Neke će misliti kako je dobar onaj za kojimt treba trčati i udovoljavati mu kako bi zauzvrat dobili mrvu pažnje. Dok god tako razmišljate - takve veze ćete i imati.

Pokreće Blogger.