On spoznaje pravu ljubav kada dobije dijete: 17 važnih stvari trebate znati o muškarcu sa djetetom

Ponekad nije jednostavno izlaziti sa partnerom koji ima dijete. Naprosto, zbog te obaveze on neće uvijek biti u mogućnosti da ti se posveti. Donosimo ti 17 stvari koje ti mogu pomoći ukoliko si u ovakvoj vezi ili je tek planiraš započeti. 


Stvari koje trebaš uzeti u obzir: 1. Kako taj odnos utiče na tebe. Odvoji vrijeme i dobro razmisli o ovome, da li si u stanju da budeš u takvom odnosu. 2. Kako to utiče na partnerovu djecu. Ne možete da ignorišete činjenicu da partner ima djecu. Vaš odnos sa njihovim ocem može da ostavi trajne posljedice na djecu. 

3. U kakvom su odnosu sa majkom. Ponekad ovaj odnos može da utiče na to kako će tebe da prihvate. 4. Tvoj odnos sa majkom te djece, odnosno bivšom partnerkom tvog sadašnjeg partnera. Ovo može ozbiljno da utiče na tvoje mentalno zdravlje, zato budi pažljiva. 5. Tvoj odnos sa njihovim ocem. Naravno da izlaziš sa tim muškarcem jer ti se dopada i jer su se razvila osjećanja, ali pokušaj objektivno da sagledaš vaš odnos. 6. Da li imaš vremena. Kada si u vezi sa muškarcem koji ima djecu, to znači da moraš pronaći vrijeme kako za njega, tako i za njegovu djecu.

On je prvenstveno otac i mora da ispunjava tu ulogu. 7. Da li partner ima vremena. Iako privlačnost postoji, dobro razmislite da li on ima vremena za tebe i to onoliko koliko ti je dovoljno. 8. Veza na duge staze. Uvijek se mora misliti o dječijoj sreći, zato popričajte o budućnosti i potencijalnim planovima. 9. Tvoja djeca. Ukoliko imaš djecu razmisli o tome kako će se oni uklopiti i da li će im sve to prijati. 10. Tvoja karijera. Djeca su divna, ali takođe oduzimaju mnogo vremena i energije. Poredaj svoje prioritete. 11. Nisi broj jedan. Budi ovoga svjesna – ti nisi i nećeš biti broj jedan tom muškarcu. 

Na prvom mjestu su ipak djeca. 12. Djeca ponekad umaraju. Budite svjesni ove činjenice, ma koliko voljeli njihovog oca. 13. Dječiji problemi. Morate biti svjesni toga od samog početka. 14. Da li ćete biti u stanju da ih vaspitate? Ovo nije lako i zahtjeva razgovor između partnera. 

15. Koliko često ćeš ih viđati. Razmisli o tome koliko želiš da ih viđaš. Sve to može da ima uticaja na tvoju vezu. 16. Da li se od tebe očekuje da im budeš maćeha? Budi spremna na ovakve stvari ukoliko uđeš u ozbiljnu vezu sa njihovim ocem. Da li si spremna za to? 

17. Finansijska odgovornost. Tvoj momak će imati finansijsku odgovornost kada su u pitanju djeca. Dakle, nećete moći dijeliti vaš novac ravnopravno jer on ima i druge odgovornosti.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.