Astrolozi o uticaju pomračenja na ljude: Tokom pomračenja Sunca čak i ptice prestaju cvrkutati

Pomračenja Mjeseca, a posebno Sunca, događaji su koji su plašili ljude u antici i koji su od istinskog interesa za astrologe i astronome danas. 


Vrijeme je da saznate još zanimljivih informacija o ovim događajima. Ranije smo pričali o tome koliko su pomračenja opasna. Ovo je prilično nepovoljna vrsta astroloških događaja, iako prilično lijepa. Nemojte ih se plašiti, jer sve što vam treba u takvim danima je samo djelić opreza. 

Potpuno pomračenje Sunca može se vidjeti samo sa Zemlje. Činjenica je da se Sunce nalazi na idealnoj udaljenosti od nas tako da Mjesec odgovara njegovoj veličini. Druge planete nemaju takve satelite koji bi se kretali po istoj putanji i koji bi imali odgovarajuću veličinu. 



Tokom pomračenja dobijamo maksimalnu snagu Mjeseca ili Sunca. Kada posmatramo pomračenje Sunca, tada primamo veliku energiju i osjećamo samo njenu moć. Smatra se da u ovom periodu Sunce ima maksimalan energetski uticaj, ali ni Mjesec ne prestaje da djeluje na nas.

To se, inače, smatra opasnim i nepredvidivim. Mjesečeva sjenka se kreće određenom brzinom. Ova brzina je između 1 i 2 kilometra u sekundi. Iz tog razloga, tokom potpunog pomračenja Sunca, nemamo mnogo vremena da vidimo njegovu maksimalnu fazu. 



Potpuna pomračenja su izuzetno rijetka. Javljaju se oko 60 puta svakih sto godina, a na nekim mjestima na Zemlji pomračenja su vidljiva bolje, a na drugim lošije. Čudne stvari se dešavaju tokom pomračenja Sunca. Na primjer, ptice privremeno prestaju da pjevaju.

Mnogi ljudi primjećuju povećanje anksioznosti, pojavu nerazumnih događaja i iskustava. Pomračenja uveliko pojačavaju negativne događaje. Na primjer, ako pomračenje padne u petak 13., onda se taj dan smatra veoma opasnim. Astrolozi i stručnjaci iz oblasti ezoterije napominju da je u takvim danima vrlo velika vjerovatnoća da ćete sresti opasne ljude na svom putu.

Pokreće Blogger.