Zašto je nekim zauzetim ženama potrebna pažnja drugog muškarca: Psiholog objašnjava

Svaka žena ima istu želju - da pronađe dobrog muškarca, da bude shvaćena, voljena i zaštićena.


Galina Janko je psiholog i često se osvrće na problem ljubavnih odnosa. U ovom članku se fokusiramo na pitanje zašto je ženi potrebna pažnja drugih muškaraca ako je već u vezi ili braku. Ona smatra da je problem u tome što nemaju sve žene muškarca koji bi im posvetio dovoljnu pažnju. 

Nema svaka žena muškarca koji dijeli komplimente i pohvali je kada učini nešto lijepo za njega. Sa nedostatkom pažnje žena se počinje osjećati loše i napušteno u toj vezi. Svaka žena se želi osjećati poželjno, atraktivno, prihvaćeno, zanimljivo i voljeno. Ali nažalost mnoge žive u braku bez svega navedenog. To što one traže pažnju kod drugih muškaraca ne znači da su te žene loše ili niskog morala, to u većini slučajeva znači da nisu dobile pažnju koja im je potrebna. Takve žene mogu biti sjajne majke i supruge, ali ipak se osjećati prazno i usamljeno iznutra. 

Uz svoje muževe ostaju jer ih vole i jer se nadaju da će se stvari promijeniti. Nadaju se da će njihov muškarac shvatiti da je uskratio ono što joj je prijeko potrebno. A kada počnu shvatati da se to neće desiti onda ili odlaze ili traže pažnju drugih muškaraca. Sve žene vole biti u centru pažnje, ako ne pred svim ljudima onda barem pred svojim muškarcem. On bi trebao da joj poklanja ljubav i nježnost ako želi da je ima pored sebe. Ne možete očekivati da vas neko voli samo zato što ste potpisali parče papira, da biste dobili ljubav morate dati ljubav.

Pokreće Blogger.