Svrha braka nije roditeljstvo: 5 glavnih ciljeva kojima bi trebali težiti muškarac i žena

Kada pomislimo na brak mnoge ljude to asocria na roditeljstvo i djecu, što nikako nije definicija braka. 


Brak je odnos muškarca i žene koji može ali i ne mora uključivati djecu u njemu. Postoje brakovi u kojima djece uopšte nema i to može biti zaista sjajan brak uprkos toj činjenici. Svrha braka nije steći djecu i biti roditelj. Svrha braka je biti posvećen partneru kojeg ste odabrali za životnog partnera. 

Kako biste svoj brak njegovali na pravi način, važno je da težite sljedećim ciljevima: 1. Težite tome da imate vrijeme za sebe. Bez obzira da li živite sami kao muž i žena ili u velikoj zajednici, uvijek trebate organizovati vrijeme tako da se zbližite. 



Poštujte vrijeme koje vam je potrebno za posao, obaveze, prijatelje i odmor ali isto poštujte i vrijeme koje vam je potrebno za vas. 2. Budite jedno drugome prioritet. Ljubav prema djeci je neizmjerna i beskonačna, ali na kraju krajeva vama će samo vaš partner ostati. 

Djeca odrastaju i idu svojim putem, što je sasvim prihvatljivo. Budite tu uz njih, budite im podrška i oslonac, ali ne zapostavljajte svog partnera zbog toga. 3. Težite zajedničkim planovima. Brak nema svrhu ni smisao ako supružnici imaju suprotne ciljeve ili ako se slika njihove budućnosti ne poklapa. 



Ne morate razmišljati u potpuno istom smjeru, ali neke bitne stvari bi se trebale poklapati. 4. Trudite se da shvatite da je ljubav bitnija od toga ko je u pravu. Ego i ponos padaju u zaborav i glupo je zbog njih izgubiti ljubav ili joj naštetiti. 5. Radujte se zajedničkoj starosti. Ne, nemojte se plašiti godina koje dolaze.

Budite sretni što imate svog supružnika sa kojim ste izgradili mnoštvo uspomena. Kasnije ćete imati čemu se nasmijati, prisjetiti se raznih događaja i imaćete se na koga osloniti. Zar to nije predivna stvar?

Pokreće Blogger.