Mudra žena zna zadržati svog muškarca: Svjesna je da postoji 5 okidača koji vode do preljube

Prevara je nešto čega se skoro svi zaljubljeni ljudi plaše. Čak i oni koji se upuštaju u preljube često strahuju da će biti pevareni. 


Bez obzira koliko se trudili da izbjegnete preljubu, postoje određeni okidači koji bi je mogli izazvati. Ovo su neki od njih: 1. Manjak emocionalne stabilnosti. Ako se jedan od partnera ne osjeća sigurno i zadovoljno, velike su šanse da će potražiti nekoga ko mu to može priuštiti. 

2. Hronično nezadovoljstvo. Ništa ne tjera u preljubu više od ovoga. Kada partner primjeti da sve što radi ipak nije dovoljno - lako će se razočarati u svog odabranika ili odabranicu. Niko ne želi živjeti pored nekog za koga se treba konstantno boriti a da ne dobijete ni riječ pohvale. 3. Ne cijenite partnera: Slično prethodnoj stavci, važno je da pokazujete da vam je stalo. Ako to ne činite vaš partner će dobiti dojam da ste ravnodušni prema njemu ili da ga čak ni ne volite. 4. Nisko samopoštovanje. Teško je živjeti pored nekoga ko ima lošu sliku o sebi. 

Ma koliko se trudili da ga ubijedite u suprotno takav čovjek će uvijek vidjeti samo loše strane svega. Takve osobe lako upadaju u depresivne faze i melanholiju i sa tim i svom partneru navlače crnilo u život. 5. Manjak podrške. Važno je da se partneri podržavaju. Čak i kada jedan voli raditi nešto što se drugome ne dopada - treba se pružiti podrška. Ne možete očekivati da se vaš partner ponaša kako vi to želite, on je jedinka za sebe. Njegovi hobiji, karijera, prijatelji i sve ostalo su njegov izbor, na vama je da poštujete to. A ako niste spremni na to, onda posmatrajte kako odlazi.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.