Ljudima nikad nećete ugoditi - Zato radite sve kako vi želite: Kako postati magnet za sreću i uspjeh

Danas ćemo govoriti o malim tajnama koje vam mogu služiti u privlačenju ljubavi, uspjeha i inspiracije u vaš život.


Da li obraćate pažnju na sitnice koje vam se dešavaju. Npr. Da li ste prijemtili da što više žurite negdje, nervirate se i gledate na sat da samim tim imate više prepka na putu? Da li ste nakada željeli da sjednete i uživate u obroku, a onda vas uvijek nešto u tome spriječi? 

Da li ste nekada nešto sakrili od svojih namilijih? Da li ste nekada upoznali osobu koju niste željeli da vidite ili sretnete, i baš je ona iz nekog razloga morala da naiđe ili bude u vašoj blizini? Skoro pa smo svi mi se nekada našli u ovakvim ili sličnim situacijama u životu. 



Pitate se zašto je to tako? Odgovor je jednostavan. Na ono što se fokusirate, to i privlačite u život. Na primjer, koncentrisani ste na to da kasnite, ili kako ne želite sresti neku osobu, a dobro je poznato da mislima privlačimo stvari u svoju realnost.

Univerzum vam pomaže da dobijete ono o čemu i razmišljate. Vi ste ti koji morate znati usmjeriti svoje misli na dobre stvari, a ne na one suprotne. Ukoliko koristite opciju "magneta", onda ćete nakon nekog vremena moći da prizovete ljubav, uspjeh i radost u svoj život. Pitate se kako se to radi? 



Za početak, znajte da prepoznate svoju misao. Kada vam se javi neka ružna i negativna misao, pitajte se "Zašto sam sad na ovo pomislila, šta je uzrok tome?" zatim recite sebi " Ja ovo ne prizivam i ne želim" i tako završite negativnu misao. 

Razmišljajte pozitivno i radite nešto korisno za sebe i nešto što vas ispunjava. Bavite se radošću, entuzijazmom i različitim interesovanjima. Tako će vas sopstveni mozak prestati zatrpavati negativnim mislima. Ukoliko svoju pažnju usmjerite ka malim i svakodnevnim radostima one će samo sve više dolaziti. 

A sa njima će vam dolaziti i velike radosti i manifestacije vaših želja. Jednostavno je, dobijate ono na šta usmjerite svoj fokus. Ako stalno razmišljate u strahu, ako se posvetite brizi, ako stalno nešto odlažete za kasnije, tako  privlačite i tako vam se vraća. 

Usmjerite svoj fokus na blagoslove, svako od nas ih ima, samo ne obraćate dovoljno pažnje. Pogledajte malo bolje oko sebe, vidite šta sve imate, budite srećni i zahvalni na tome. I baš tada i u takvom stanju dolaze vaše manifestacije. Tada postajete magnet za ljubav, uspjeh i inspiraciju.

Pokreće Blogger.