Kakve žene muškarci biraju za čitav život - Visoko obrazovanje i diplome ne daju prednost

Često žene vjeruju da je njihovo obrazovanje njihova glavna prednost. Ali nikakva diploma vas ne može učiniti mudrima! 


Mudre žene svoje znanje znaju primjeniti tačno kad im je to potrebno. Svako pravi greške tokom života, ali mudra žena će svom partneru oprostiti grešku, podržati ga i ohrabriti. On sam već razumije da je napravio grešku, nema potrebe da mu kljucate u mozak stalnim ponavljanjem. 

Hajde da sumiramo šta mudru ženu razlikuje od pametne. Dakle, ovakva je mudra žena: 1. Nezavisnost od tuđeg mišljenja. Društveni status i količina odobravanja od strane okoline je ne zanimaju. Ona živi svoj život. 2. Mudra žena se ne oslanja na mišljenja drugih. 



Svjesna je da ne može svima ugoditi, zato ne čeka da čuje šta drugi imaju da kažu. 3. Ona uvijek sagleda problem do kraja, analizira ga, pronađe razlog i suštinu problema. 4. Mudra žena je fer prema drugim ljudima. Ona nikad neće dovesti nekog u neprijatnu situaciju samo zarad svojih interesa. 

Ukoliko nečim može da našteti drugima, ona to neće učiniti. 5. Ona njeguje svoja prijateljstva. Mudra žena poštuje i cijeni svoje dobre prijatelje. Ona prijateljstva gradi na međusobnom razumijevanju i spremnosti da se pomogne prijatelju kad god to treba. 



6. Mudra žena je ljubazna. Prema svima. 7. Cilj ovakvoj ženi nije samo novac i uspjeh. Za nju je bogatstvo samo dodatak sreći i razumijevanju koju njeguje u svom životu i to se nikad neće promijeniti. Za mudru ženu, duhovni rast je prioritet, a novac i uspjeh dolaze iza toga. 

8. Ona se neće svađati sa rođacima i kolegama, nego će na pristojan način da uradi sve po svom i dobije šta hoće. 9. Mudra žena neće mijenjati druge. Ona će prihvatiti druge, umjesto da ulaže u energiju da ispravlja cijeli svijet. 

Spremna je da prihvati okolnosti i sebe prilagodi životu, ukoliko je to neophodno. 10. Mudra žena se prema drugima ophodi toplo, sa mnogo dobrote i razumijevanja. 11. Ona zna da je u pravu onaj ko je istinski sretan i zadovoljan. 

Kao odgovor na ovakvo ponašanje, mudra žena će dobijati poklone i pažnju od svog muža. Biće cjenjena i prihvaćena. Trudiće se da joj zahvali za svu podršku i razumijevanje koje mu daje jer su oni zaista neprocjenjivi. 

Glavna vrijednost ovakve žene je njen razuman um i njen stav prema sebi, porodici, bliskim ljudima, prijateljima, radnim kolegama i prema svima drugima na koje tokom života naiđe. Još jedan dragulj koji mudra žena posjeduje, a nije njego obrazovanje, nego ženstvenost, ljubaznost, razumijevanje drugih i mudrost. 

Pokreće Blogger.