Starenje nije poraz - Već nagrada: Koliko ćete biti srećni u ljubavi ne zavisi od ljepote

Kada žene zagaze tridesetu, njihov čitav mentalni sklop počinje da se mijenja. Šta se tada dešava u njihovoj glavi? 


Neke žene vjeruju da su godine samo broj i da to nema veze sa tim kako žive ili kako se osjećaju. Nažalost, veliki broj žena starenje ipak doživaljava kao vlastiti poraz ili kao put ka propasti. Sa starenjem postaju svjesnije da njihovo tijelo ne postaje ništa mlađe. 

Postaju svjesnije da postoje mlađe, ljepše i pozitivnije djevojke koje naprosto primamljuju sve muškarce. Počinju shvatati da njihovo vrijeme prolazi i da bi možda morale spustiti svoje standarde. Drugi problem koji se pojavljuje jeste to što se žene u zrelim godinama možda više plaše nevjere. 



Jer shodno prethodnim konstatacijama, plaše se da će ostati same i kasnije teško pronaći novog partnera. Međutim, žene bi se trebale riješiti svih tih nepotrebnih strahovanja i briga, jer ne zavisi sve od njih, već zapravo od toga kakvog partnera biraju za životnog saputnika.

Kada stupimo u određene godine, a to je već poslije 35-te počinjemo vidjeti ljepotu potpuno drugačijim očima. Dok su nam u prošlosti neke stvari izgledale kao nedostatci (na primjer bore, pjege, strije) u zrelim godinama je to potpuno prihvatljivije. 



Zreli ljudi shvate da ljepota nisu fotošop i filteri na društvenim mrežama, već ono kako ljudska koža zaista izgleda. Ne plašite se da će vas partner ostaviti zbog tog što starite ako pored sebe imate dobru osobu. Ako pored sebe imate površnu osobu koja površno gleda na ljepotu, onda ste možda već u problemu. 

Uvijek će postojati te osobe kojima je bitnija spoljašnja ljepota svog partnera nego unutrašnja. Takve osobe kasnije lako zamijene svog partnera. Zato je važno da pred svojim partnerom već od samog početka ne glumite ništa. Pokazite svoje pravo lice, kako unutrašnje tako i spoljašnje. Ako mu se svidi na početku, svidjeće mu se i poslije.

Pokreće Blogger.