Nijedna žena neće biti vijerna čovjeku koji je zanemaruje: 6 stvari sa kojima je odgurujete od sebe

Muškarci umiju svojim ponašanjem direktno doprinijeti do toga da se žena udalji od njih, a da to možda ni ne primjete.


Mnogi muškarci u vezi i braku počnu zanemarivati  svoje ljepše polovine i nisu ni svjesni da to dovodi do raspada braka. U nastavku donosimo znakove zanemarivanja u vezi: 1. Muškarac ignoriše tvoje potrebe za osnovnim stvarima poput hrane, njege, garderobe itd. 

On stvara uslove u kojima vi jednostavno niste zadovoljni. Od njega se očekuje da bude stub porodice i da se pobrine da može pružiti svojoj dragoj ono što želi. 2. Muškarac te ostavlja samu u poteškoćama. Na primjer, ostaje do kasno na poslu dok ste vi prehlađeni ili se osjećate loše. 



Zaboravlja da kupi lijekove koji su vam potrebni. Zahtjeva da obavljate kućne poslove kad se ne osjećate dobro. Ne pokazuje saosjećanje, ignoriše vaše zahtjeve, pretvara se da se ništa strašno ne dešava itd. 3. Očekuje od tebe da preuzmeš njegove dužnosti. 

Ako ste ga zamolili da pokupi dijete iz vrtića a on to zaboravi pa se izvlači tako što vas okrivljuje što vi niste učinili to. Klasične taktike kojima se služe narcisi. 4. Sebe stavlja na prvo mjesto. Primjenjuje sljedeće fraze: „Ne treba ti to“, „Ja znam šta je za tebe najbolje“, „Kako možeš to jesti“. 




5. Ignoriše tvoj san ili tvoje želje. Bitnije mu je da on čini sve onako kako on želi. 6. Umanjuje vašu vrijednost samo zato što ste žensko. Na primjer, vjeruje da loše vozite automobil samo zato što ste žena, ili smatra da ništa ne znate popraviti u kući.

Sa ovakvim ponašanjem svaki muškarac može lako odbiti ženu od sebe. Ovo su stvari koje doprinose zahlađenju u vašem odnosi i dovode do potpunog rasula. Ako ne želite da se to desi, počnite raditi na tim greškama koje činite.

Pokreće Blogger.