Ako vas muškarac već ostavlja - Pokažite mu šta gubi: Savjeti za žene niskog samopouzdanja

Svaka žena bi trebala biti toliko zaljubljena u sebe da joj nikada ne padne na pamet da zavisi od muškarca ili ljubavi. 


Kada muškarac ostavlja ili odbija ženu, ona ne bi trebala ni kukati, ni plakati niti ga moliti da ostane - već bi trebala zablistati. Na taj način će pokazati tom muškarcu šta gubi i ko je zapravo tu na gubitku. Samo tako ćete muškarcu pokazati svoju vrijednost. 

Kada izigravate očajnicu i ponižavate se, muškarac će tada imati utisak da je dobro da vas se riješio. Niko ne želi pored sebe imati takvu osobu koja zavisi od drugih ljudi i koja se ne zna pomiriti sa gubitkom. Čak i ako želite da vam se muškarac vrati - ne pokazujte mu to.Niko ne želi pored sebe krhku osobu koja smatra da ništa bolje ne može pronaći. Prije će se muškarac vratiti ako ga u potpunosti ignorišete i zablistate, nego ako ga zamolite za to ili preklinjete. Kako ćete zablistati? Tako što ćete promijeniti izgled. 

Otidite u šoping, kupite sebi nove stvarčice u kojima ćete sjajno izgeldati. Obnovite svoju šminku. Kupite dobar parfem i izazovno donje rublje, to će vam podići samopouzdanje na potpuno novi nivo. Izlazite, putujte, družite se... Isprobajte nove boje na sebi, isprobajte nove stvari. Uredite svoj dom po svojoj želji. Promjenite raspored kako biste unijeli novu energiju u svoje prostore. Flertujte sa tipovima koji vam se dopadaju, bez ikakve obaveze ako još niste spremni. Nek vaš bivši vidi da uživate u životu. Pokažite mu da znate živjeti kao zasebna ličnost i da ste jako zabavne.

I ne činite to samo da biste njemu pokazale neku imaginarnu stranu vašeg života, već u potpunosti prihvatite takav način života. Stavite sebe na prvo mjesto, zavolite sebe, brinite o sebi, uzdajte se u sebe i posmatrajte sebe kao svog jedinog i najprečeg životnog saputnika. Tako nikada nećete zavisiti o drugima. 

Pokreće Blogger.