Najviše nas vrijeđaju oni koje najviše volimo: Zašto sam odlučila živjeti bez muža i djece

Za ženu je bolje da bude sama nego sa "porodicom" koja je ne razumije i ne cijeni njenu ljubav i podršku.


Niko osim same žene ne može razumjeti koliko je njeno srce i za šta je sposobno. Samo žena zna kako ona voli i koliko toga drugima može pružiti. Nažalost, stvarnost je previše surova za dobru ženu. Takva će davati posljednji atom sebe za drage ljude, a oni joj nikako neće uzvratiti. 

Sreća je, ali i rjetkost, pronaći partnera i sa njim steći djecu i porodicu koja će je zaista cijeniti i uzvratiti joj svu ljubav. Samo žena zna kolika je njena brižnost i koliko je njoj važno da brine o ljudima koje voli. Nažalost, ta njena brižnost će često biti okarakterizovana kao histerisanje ili dramatizovanje. 



Samo žena zna koliko boli kada sve dajete u ljude koje volite a oni vam samo uzvraćaju bol. Previše je žena na ovom svijetu koje nemaju podršku i ljubav vlastite porodice. Njena emotivnost, brižnost, ljubav i pažnja se smatraju nepotrebnim ili pretjeranim, a nju to boli. 

Ona želi da daje sve od sebe za svoju porodicu, a oni ne samo da ne žele to prihvatiti, nego ne žele ni da joj uzvrate. Zbog toga se sve više žena odlučuje na samoću. Samoća možda jeste teška, ali samoća ne slama ženino srce kao što to znaju činiti ljudi koje najviše voli. 



Samo žena zna kakva je to bol kad daješ sve od sebe da tvoje dijete bude srećno i zbrinuto, a ono sve što ima reći kad odraste jeste "Pusti me na miru", "Smaraš" ili "Pretjerano brineš o meni, pusti me da živim". Niko osim žene ne zna koliko boli kad ne priznaju tvoj trud i tvoju želju da nekome ugodiš i pomogneš.

To je najčešći razlog zašto sam ja, a i mnoge druge žene odlučile da živimo same... bez muža i bez djece. Čak i kada smo osnovale porodice, lakše je otići nego ostati u takvim uslovima. Možda je takav život tužan, ali i manje bolan za lavice preosjetljivog srca.

Pokreće Blogger.