Da bi žena dobro izgledala ne treba joj ni bogat muž ni skupa odjeća: 3 pravila dobrog izgleda

Dobar izgled žene ne zavisi ni u kojem slučaju od njenog stanja na bankovnom računu.


Životni san mnogih žena jeste da se dobro i bogato udaju. Mnoge žene tome teže jer žele da žive lagodan život a pritom da izgledaju sjajno. Zaista, za dobar izgled je potreban novac, ali on nije jedini uslov za to. Da bi žena izgledala dobro ne treba joj ni bogat muž ni mnogo para, već sljedeće stvari: 

1. Ukus. Ovo je neosporno najbitnija stvar za dobar izgled. Da bi žena dobro izgledala najvažnije je da ima dobar ukus, tj da ima oko i ukus za modu. Ona ne mora strogo pratiti najnovije trendove, ali trebala bi znati koje kombinacije idu jedna sa drugom. 



Postoje žene koje zarađuju milione ali i pored toga se loše oblače i smješno izgledaju jer im baš to nedostaje - ukus za modu. 2. Realno shvatanje mode. Neke žene troše mnoštvo novca kako bi ih odjeća učinila elegantnijima, privlačnijima ili slično. 

Poenta je da odjeća ne definiše ženu, već žena definiše odjeću. Ako žena nema elegantne i učtive manire, neće izgledati elegantno ni da se od glave do pete obuče u Pradu. Umjeće da se naglase pravi atributi. Pametne žene se ne oblače utegnuto jer to muškarci vole ako im to ne stoji. 



Previše često srećemo žene sa viškom kilograma koje se utegnu do iznemoglosti, što uvijek izgleda više smješno nego zavodljivo. Pametne žene naglase svoje dobre dijelove tijela, dok slabije dijelove svog tijela uspješno prikriju garderobo. Oblačite se shodno svojoj građi.

Pokreće Blogger.