Prave dame se ne raspravljaju sa ljudima - Pravila ponašanja elegantnih žena prema Ani Bej

Ako želite biti elegantna žena, nije dovoljno samo oblačiti se dobro. Važno je i ponašati se tako.


Anu Bej zovu kraljicom stila i ženstvenosti. Ona redovno daje savjete ženama kako bi se trebale ponašati, oblačiti i razgovarati sa drugim ljudima. Prema Ani Bej, žena može biti najljepša i najzgodnija na svijetu a da ujedno bude apsolutno neprivlačna jer ne zna određene kodove koje je čine sjajnom ženom. 

1. Elegantne žene nisu očajnice. Ni u kakvom smislu. Ne jure i ne pate za muškarcima, kao ni za ostalim ljudima u svom životu, a ni za stvarima. Ona zna da prave stvari trebaju juriti nju. 2. Elegantne žene pokazuju poštovanje. Ovo je nešto što Ana Bej iznova ponavlja. 



Ako žena nema poštovanja prema drugim ljudima tada nema ni manira ni pristojnosti. A šta je elegantnost bez manira? Ništa! 3. Elegantne žene ne pretjeruju. One se ne upuštaju u dramatične ispade i ne izazivaju konflikt iz običnih sitnica. 

To se naročito odnosi na žene koje konstantno ulaze u raspravke, svađe i konflikte sa drugim ljudima - to je daleko od elegancije. Čak i kada je konflikt neizbježan, elegantne žene se povlače. 4. Elegantne žene ne pokazuju ljubomoru. 



Iako je ovo nešto što je neizbježno, kako biste ostavile dobar utisak na druge ljude i pokazale da ste elegantne, morale bi spriječiti ispade ljubomore. 5. Elegantne žene lijepo i čitko razgovaraju. Po tome se vidi koliko je žena edukovana, koliko je načitana i inteligentna. 

Razgovor je odraz našeg bića. I ako se deremo dok pričamo, povisujemo ton i ružno se izražavamo definitivno ostavljamo ružan utisak. Sve su to stvari koje ostavljaju direktan utisak na druge ljude, i ako poradimo na njima, ljudi bi nas zaista počeli poimati kao inteligentne i elegantne dame.

Pokreće Blogger.