Zašto muškarci napuštaju dobre žene - Objašnjenje razvedene žene

Da li muškarci najviše ostavljaju dobre žene ili je to samo još jedan od stereotipa? Priča jedne žene će otkloniti mnoge nedoumice u vama.


"Tokom čitavog braka trudila sam se da budem "savršena supruga". Tako su me moja baka i majka učile da trebam biti. "Nauči da kuvaš, biće ti to važno u braku. Nauči da čistiš, moraćeš tako za svog muža. Nauči da budeš brižna žena kako bi te muž poštovao što duže".... 

Tada nisam shvatila da je to bila stvar njihovog zaostalog mišljenja i nisam znala da imam pravo drugačije razmišljati. Zato sam im povjerovala na riječ. Savršeno sam kuhala, savršeno se brinula o svom mužu. Prehlada ga nikada nije držala duže od jedan dan jer sam znala kako da je otjeram. 



Bila sam sjajna majka za naše troje djece. Bila sam žena, majka, kuharica, domaćica, čistačica - sve što su mi majka i baka govorile da trebam biti kako bih bila "voljena žena". Najvažnije mi je bilo da budem sjajna supruga! Ali moj muž je ipak otišao. 

I otišao je bez riječi, bez objašnjenja i bez opravdanja. I to me je zaboljelo. Zašto je otišao kada sam sve činila što su mi rekli da trebam? Nisam mogla da živim sa tim preispitivanjem zato sam od njega zahtijevala odgovor. Zašto si me ostavio? 



Koji je razlog? Kada se situacija malo smirila i kada su se emocije primirile dobila sam od njega odgovor. "Jednostavno mi je dosadilo". I tada sam shvatila. Bila sam dobra žena, bila sam sjajna supruga, ali... Bila sam dosadna! I ne čudi me. 

Od želje da radim sve besprijekorno i savršeno postala sam sjajna supruga koja sve čini savršeno u kući, ali nisam bila sjajna žena svom mužu, bila sam dosadna. Postala sam žena domaćica, vrijedna ali dosadna. To nije ono što brak čini jakim. 

Ne opravdavam njegovu odluku da me ostavi, ni najmanje ne opravdavam način na koji je otišao, ali shvatam razlog zašto me je ostavio i po tom pitanju nije puno pogriješio. Moj krah braka je ujedno bio i najveća lekcija života, nije dovoljno biti sjajna supruga, potrebno je biti i sjajna žena!

Pokreće Blogger.