Volim svoju ženu, ali volim i nju - Priča muškarca koji je u pogrešno vrijeme našao srodnu dušu

Ne srljajte u brak, ne žurite se vezati za osobu za koju ni ne znate da li je ona prava za vas.


Kako bi život bio savršen i lijep kad bismo mogli sami sebi da se obratimo iz daleke budućnosti. Da posavjetujemo sebe, da kažemo koje gluposti da izbjegavamo, koje stvari da ne činimo, kojim ljudima da se ne predajemo i generalno usmjerimo sebe u pravom smijeru. 

Ne mislim da bi tad svako živio savršen život, jer ne bi svako ni poslušao sebe. Ali to ne bi bila dobra stvar samo iz sebičnih razloga. Zamislite koliko bismo manje tuđih srca slomili kada bi mogli čuti mišljenje sebe iz budućnosti?



Ja sam slomio srce ženi koju volim, i koja voli mene do beskonačnosti... ženi kojoj sam obećao vječnu ljubav i sa kojom sam razmijenio burme. Prerano sam ušao u brak i prerano se vezao za osobu koja mi i nije u potpunosti odgovarala. 

Da, volim je, ali je uvijek između nas bilo previše razlikosti zbog kojeg sam na kraju krajeva i postao oduševljen drugom ženom koja kao da mi je bila kosmoski blizanac. I nažalost, u pogrešno vrijeme. Već tri godine sam bio u braku kada sam upoznao tu nevjerovatnu ženu. 



Koliko god sam pokušavao da se oduprem komunikaciji i vezi sa njom svaki djelić mene ju je želio. Ubrzo smo počeli aferu. Tada sam prvi put razumio ono "Kad dođe prava osoba jednostavno ćeš to znati.". Mislio sam da je moja supruga prava osoba ali taj osjećaj nisam imao sa njom. 

Shvatam da ne mogu tako živjeti vječno. Shvatam da ću svojoj supruzi morati sve priznati i okončati ovu suludu priču dvostrukog života. Boli me što ću joj povrijediti i srce i snove, to nikako nije zaslužila. Ali ipak vjerujem da svaki čovjek zaslužuje pravu ljubav i da se treba boriti za nju bez obzira na posljedice.

Pokreće Blogger.