Strast traje do sutra, a kompatibilnost zauvijek: Kako izabrati pravog partnera za sebe

U većini slučajeva bolje je odabrati osobu koja vam se dopada i sa kojom ste kompatibilni nego osobu za kojom ste ludi a sa kojom teško pronalazite zajednički jezik. Izreka "suprotnosti se privlače" je možda istinita, ali upamtite da je privlačnost prolazna stvar.


Žena kad pogleda svog muškarca treba da se osjeća zaštićeno, i nekako kao da je na sigurnom pored njega. Žena pored svog muškarca treba da se osjeća kao kod kuće, i trebalo bi često da poželi tamo da se vrati. Strast ima rok trajanja, ona može potrajati do sutra. 

Dok je kompatibilnost ono što vezuje ljude za zauvijek. Nema te ljepote nego kao kad imate čovjeka pored sebe koji vam odgovara, koji vas ne zamara, ne smara, ne zvoca... Jednostavno vas prihvata takve kakvi jeste. Pušta vas da budete sami kad vam treba. 



Nudi vam svoje rame za plakanje kada vam je potrebno i pušta vas da budete vi VI u svakom trenutku svog života. I vi mu uzvraćate istom mjerom - to je kompatibilnost! Kada smo dovoljno mudri, izgrađeni i u skladu sa svojim tijelom možemo izabrati bilo koga za sebe.

I poenta je da izaberemo nekoga sa kim smo kompatibilni. Zašto mnogi brakovi pucaju? Baš zbog nekompatibilnosti. Baš iz razloga što često nailaze na sukobe interesa, što su često u konfliktu i ne mogu da razumiju jedno drugo zbog različitosti karaktera. 



Takav brak može potrajati, ali to će biti kao brak iz pakla. U većini slučajeva uvijek je bolje izabrati osobu koja vam se dopada i sa kojom ste kompatibilni nego osobu za kojom ste ludi, opsjednuti i opčinjeni raznim prolaznim emocijama. 

Strast neće dovesti sreću u vaš odnos, ni jedna strast nije trajala po čitav dan i čitav život. Ona dođe i prođe - a ljubav i kompatibilnost zauvijek ostaju i neprekidno u njoj uživamo. Izaberite onog sa kim je lako i milina živjeti, a ne sa kim se morate sukobljavati i oko najveće gluposti.

Pokreće Blogger.