Oženjenom muškarcu ne treba nova supruga: Najčešći razlozi zašto mnogi muževi varaju

Razlozi prevare nisu samo nedostatak ljubavi, postoje i drugi pokretači ove sebične navike.


Mnoge žene misle da će njihovi oženjeni dečki ostaviti svoju ženu zbog njih, baš kao što oni to i obećavaju. Ali, važno je shvatiti da oženjeni muškarci koji vole švrljati već imaju suprugu kod kuće i njima još jedna vjerovatno nije potrebna. 

Zašto se onda muškarci uopšte upuštaju u afere kada imaju suprugu kod kuće. Postoje 3 razloga za to. Prvi je to da je ispunjen raznim kompleksima. Oni mogu biti razne prirode. Na primjer: Ne vole svoj fizički izgled pa se plaše da će biti ostavljeni, manjka im samopouzdanja ili nešto treće. 



Muškarci koji imaju komplekse obično ne mogu shvatiti da ih je njihova supruga prihvatila takve kakvi jesu pa zbog straha kreću u afere. Drugi razlog je manjak povjerenja. Muškarci koji su se u prošlosti suočavali sa ženama koje su bile preljubnice će i u budućnosti imati problema sa povjerenjem. 

Čak i kada pronađu ženu kojoj će moći 100% vjerovati, za njih će to predstavljati problem. U ljubavne afere se prepuštaju kao neki vid zaštite u slučaju da ih žena prevari. Njima je lakše živjeti sa tim da su i oni varali ženu, a ne samo žena njih. 



Sljedeći razlog zašto mnogi muškarci varaju jeste dosada. Kada zađu u određene godine monotonija počinje da ih izluđuje pa traže načine da vrate "zabavu" u svoj život. Umjesto da potraže zabavu sa ženom koju imaju od kuće oni to ipak rade na drugom mjestu. 

I još jedan razlog zašto mnogi muškarci varaju jeste iz navike. To je način života na koji su navikli i kojeg se ne mogu odreći. Postoje ljudi kojima je vjernost jednostavno dosadna stvar i moraju imati nešto sa strane. Takvi muškarci nove "djevojke" vide kao vid zabave i ne planiraju da ih učine svojim suprugama, mada oni to često obećavaju.

Pokreće Blogger.