Nije poenta imati partnera bez kojeg ne možete živjeti - Već onog bez koga ne želite živjeti

Ljubav nije odricanje niti žrtvovanje. Ljubav je sposobnost da se povežemo sa nekim i prilagodimo.


Poenta ljubavi nije takva da se trebate žrtvovati za nju, već da trebate uživati u njoj. Nije poenta kidati se, odvajati od svojih usta, prešućivati niti bilo šta drugo da biste živjeli u skladnoj zajednici. Da, ljubav je kompromis ali nikako žestoko ustrajavanje. 

Ljubav ne smije znati za uslovljavanje niti za mijenjanje iz korjena. Ljubav je prihvatanje i prilagođavanje - u najvećem slučaju. Nije poenta pronaći partnera sa kojim ćete biti zaluđeni i za kojeg ćete govoriti kako ne možete zamisliti život bez njega. 



Poenta je pronaći osobu koju ćete istinski voljeti i bez kojeg nećete željeti živjeti. Ne moći i ne htjeti su dvije različite stvari. Ne moći živjeti bez nekoga je stvar lošeg psihološkog stanja. To može biti pokazatelj da osoba ima komplekse ili traume iz prošlosti zbog kojih se previše vezuju za drugu osobu.

Takve vrste veza često viđamo na onim krimi kanalima u pričama koje završe lošim ishodom. Bez svakoga se može! Svaki gubitak čovjek može preboliti, čak i najveći onaj. Sve je samo stvar iz kojeg ugla čovjek gleda i u kakvom se psihološkom stanju nalazi. 



Ne zavisite od svog partnera. Ne gradite vezu sa njim tako što ćete se vezati za njega do iznemoglosti. Ne očekivajte da će on sve moguće žrtve poduzeti zbog vas, niti je to potrebno niti dobro. Žrtvovanje nije pokazatelj ljubavi, već budalastosti. 

Niko normalan neće žrtvovati ništa veliko zbog nekog kada već postoji način da se postigne kompromis. Volite svoje drage osobe, ali ne zavisite od njih. Vežite se za svog partnera ali ne do te mjere da ne možete bez njega. I što je najvažnije - Imajte svoj život i živite svoj život, a ne život svog partnera!

Pokreće Blogger.