Ko je spreman da slaže, spreman je i da manipuliše: 7 signala da partner nema poštovanja za vas

Poštovanje je temelj i osnova svake veze. Kada nema poštovanja u vezi, ona je osuđena na konflikte i sukobljavanja. 


Veze i brakovi su dvosmjerne ulice. Kada jedan partner daje sve od sebe da ta veza funkcioniše - i onaj drugi bi trebao uzvratiti istom mjerom. Ako ne dobijate onoliko koliko dajete velike su šanse da vaš partner uopšte nema dovoljno poštovanja za vas. 

1. Nepoštovanje vaših granica. Da biste razvili sretnu i romantičnu vezu, morate postaviti granice i držati ih se bez obzira na sve. Ako vaš partner prečesto krši ove granice, zanemarujući vaša osjećanja, onda je najvjerovatnije prestao da vas poštuje, ili vas možda nikada nije ni poštovao. 



2. Ignorisanje vašeg mišljenja prilikom donošenja važnih odluka. Biti u vezi znači biti kao jedno. Možete biti potpuno različite osobe, ali stvari koje radite, posebno one ozbiljne, tiču se vas oboje. Ako vaš partner ne uzima u obzir vaše mišljenje prilikom donošenja važnih životnih odluka, onda vas očigledno ne vidi kao dio svog života. 

3. Stalno vas prekida. Ako vas vaš partner stalno prekida dok pričate jedno sa drugim, ili sa drugim ljudima, ne dozvoljavajući vam da dovršite nijednu rečenicu, onda to može ukazivati na to da vaše mišljenje smatra irelevantnim. 



4. Umanjivanje vaših dostignuća. U vezi morate biti posvećeni drugoj osobi i biti joj pouzdan oslonac u teškim trenucima. Ali ako vaš partner ne želi da pohvali za vaša dostignuća, koliko je onda on zapravo posvećen vama i vašoj vezi? 5. Ne sluša vas. Dobra komunikacija je temelj svake veze. 

Da bi vaš odnos bio zdrav i stabilan, neophodno je međusobno razumijevanje i saosjećanje. Sposobnost slušanja voljene osobe je važna stavka svakog odnosa. Ako niko u vašoj vezi nikoga ne sluša, onda možda ni niste jedno za drugo. 6. Nedostatak slobodnog vremena za vas. 

Ako je vaš partner stalno zauzet i ne može da nađe vremena za vas, ali se u isto vrijeme stalno sastaje sa prijateljima, onda je ovo ozbiljna uzbuna.. Ljudi uvijek odvoje vrijeme za ono što im je zaista važno. 7. Laganje: Ako povremeno uhvatite partnera da laže to pokazuje da vas ne shvata dovoljno ozbiljno. Osoba koja je spremna na laganje, spremna je na još dosta toga.

Pokreće Blogger.