Kakve su žene koje muškarci teško zaboravljaju: Feromoni igraju veliku ulogu, ali nisu najvažniji

Postoje žene koje ostave dugotrajan traf na duši muškarca, dok postoje i one koje se lako zaboravljaju. 


Neke žene muškarci pamte cijeli život, dok se druge brzo zaborave. Šta je uzrok tome? Šta imaju žene koje se ne zaboravljaju? Grupa naučnika su proveli istraživanje kako bi otkrili razloge za tako selektivno biranje ljepšeg spola i došli su do zanimljivih otkrića. 

Kao što je eksperiment pokazao, puno toga se vrti oko feromona. Neke žene imaju intenzivniju proizvodnju, dok druge imaju manje. Feromone je 1962. godine otkrio njemački biolog, dobitnik Nobelove nagrade za hemiju Adolf Butenandt. 



Feromoni su zapravo vid mirisa tijela. Na osnovu njih, ljudi imaju tendenciju da biraju svoje partnere za život. Ovaj miris je nezaboravan i nešto što čini svaku osobu jedinstvenom. Zahvaljujući feromonima čovjek bi mogao procijeniti koliko je neka osoba spokojna ili srećna. 

Naučnici sa Kemerovskog državnog univerziteta dokazali su da ako muškarac voli miris određene žene, onda se pored nje osjeća bolje. Dok osobe koje nemaju dovoljan nivo feromona često ne ostavljaju tako snažan utisak kao one koje imaju.



Takođe pored feromona mnogo na to koliko će čovjeka žena privući utiče i prva ljubav. Mnogi muškarci imaju tendenciju da traže partnerku sličnu svojoj prvoj ljubavi. Prva osjećanja i prva ljubav provedena sa nekim po prvi put rijetko se zaboravljaju. 

Muškarac nikada neće zaboraviti ženu u koju je prvi put bio zaljubljen. Ova sjećanja su najživlja i najdraža. Pored toga, muškarci ne zaboravljaju izgubljene ili neosvojene žene. Uvijek će se sjećati žene koju nisu imali. Muškarci najduže pamte žene u koje su morali mnogo uložiti moralno i finansijski, ali iz nekog razloga veza nije uspjela. Uspomene na takve žene će zauvijek ostati u sjećanju.

Pokreće Blogger.