Dobijemo partnere kakve zaslužujemo - Psihologija srećnih odnosa

Osoba koja se nalazi u toksičnoj ili nesrećnoj vezi se vjerovatno nalazi i u lošem psihološkom stanju.


Nije rijetka pojava da se osoba nađe u vezi sa drugom osobom koja je ne ispunjava. Zašto dolazi do toga? Zapravo nije poenta kako dolazi do toga, već kako se ta veza razvija. Svaka veza nastaje iz ljubavi i zbog ljubavi u njoj ostajemo, ali često i iz pogrešnih razloga. 

Nekada je ta ljubav toliko jaka da ostajemo u vezi sa osobom sa kojom imamo konflikt ili sa kojom ne pronalazimo kompatibilnost. Nažalost takve veze često potraju duže nego što bi trebalo i sa sobom nose veliku dozu žalosti, kajanja i nezadovoljstva. 



Mnogi spiritualisti vjeruju da svaka osoba pored sebe ima osobu kakvu je zaslužila na osnovu onoga kakva je bila u prošlosti. Shodno tome, osoba koja je dosta toga dobrog uradila u svom životu će imati sjajnog partnera pored sebe prije ili kasnije. 

Dok će osoba koja je imala loša ili sebična djela često zaglaviti u nesretnoj vezi iz koje se neće lako isčupati, ili neće uopšte. Drugim riječima, to su karmički dugovi. Puno uticaja na naš ljubavni život ima to kako smo se ponašali prema bivšim partnerima koje smo imali u prošlosti, ako jesmo. 



Ako smo bili bezobrazni, lažljivi, nevjerni ili ako smo na bilo koji drugi način vrijeđali osobu koja nas je voljela velike su šanse da će nam se to vratiti u budućnosti. Zbog toga ćete često naići na one osobe koje će drugi uporno savjetovati da okončaju vezu u kojoj se nalaze ali one neće moći ili neće umjeti.

Mnogi psiholozi su konstatovali da psihički stabilna osoba neće tolerisati loš odnos, lošu vezu ili loše ophođenje prema njoj. Što nas dovodi do zaključka da u toksičnoj vezi ostaju osobe koji imaju psihički poteškoća ilit trauma iz prošlosti.

U slučaju da ste i vi jedna od tih osoba koje se nalaze u toksičnoj, iscrpljujućoj ili nesrećnoj vezi bilo bi dobro da sumirate svoju prošlost kako biste pronašli uzrok ili traumu koja vas spriječava da izađete iz takve veze. Razgovor sa stručnim licem bi takođe mogao biti od velike pomoći. 

Pokreće Blogger.