Ako ti ne odgovara muž - Ne izjedaj tog čovjeka, pronađi novog: Psiholog Labkovski o preljubi

Ljubav je iskrenost, prevara je neiskrenost. Sam čin preljube nije strašan koliko prikrivanje iste, rekao je čuveni psiholog Mihail Labkovski.


Psiholog Mihail Labkovski, koji se odlikuje ciničnim ali i direktnim izjavama, kaže sljedeće: „Nikada se ne treba družiti sa oženjenim muškarcima. Riba se prodaje u ribarnici, meso u mesnici. Ne gubite vrijeme. Oženjenom čovjeku žena nije potrebna, već je ima kod kuće. 

Ovo je jedan od teških savjeta psihologa koji je zaista tačan! Mnoge žene kada stupaju u vezu sa oženjenim čovjekom očekuju da će postati nove djevojke i nove supruge. Ali poenta je da oženjen muškarac neće tražiti novu suprugu.



Ako već traži novu ženu onda će tražiti bijeg od supruge ili zabavu, a ne novi brak. Čovjeku ne treba nova porodica ako je već ima. Psiholog Labkovski je takođe rekao "Sam čin fizičkog odnosa sa drugom osobom izvan braka nije izdaja. 

Izdaja je laganje. Svi smo ljudi, imamo svoje potrebe i fantazije, želimo raznolikost i eksperimentisanje. Ako vam već nešto nedostaje popričajte o tome sa svojim partnerom, recite mu šta vas muči. Zašto lagati? Zar nije lakše reći istinu? Istina je uvijek najbolji izbor. 



A kakve žene muškarci obično ne varaju, Labkovski kaže sljedeće: "Muškarcima nikad ne dosade žene sa karakterom. Nerviraju ih žene bez karaktera, jer izgledaju kao prazno mjesto." Što se tiče slaganja u vezama psiholog je rekao sljedeće: "

Ako ne verujete muškarcu, zašto vam je on uopšte potreban? Kad ljudi ne vjeruju jedni drugima, to je više nije kao ljubav, već obračun." A što se tiče konflikta u ličnosti oba partnera psiholog Labkovski savjetuje sljedeće: 

"Ako vam se ne sviđa što vam muškarac ne izjavljuje ljubav, promijenite muškarca, nađite pričljivijeg. Uvijek kažem: ako ne voliš, ne izjedaj tog čovjeka. Ljudima ne treba ispirati mozak. Ili ga prihvatite takvog kakav jeste, ili nađite nekog drugog."

Pokreće Blogger.