Žena osjeti u dubini duše kada je muškarac nevjeran: Savjeti genijalne Fransoe Sagan

Teško je ući u suštinu nečijeg bića ali uprkos tome ljudi i dalje pokušavaju. Smatraju da će na taj način bolje ugoditi drugim osobama ali i sebi.


Koliko je teško muškarcima doći do suštine žene, isto je to problem i za žene. Svako bi želio da zna kako prodrijeti u nečiji mozak, pružiti ljudima ono što žele bez da to kažu i izvući ono što je potrebno. Ali to je skoro nemoguće, ali nije nedostižno.

Jer da bismo do toga došli morali bi dobro poznavati osobu, tek tada ćemo moći zaviriti u njen mozak. Francuska autorka mnogih knjiga, Francoise Sagan pomoći će nam da skinemo veo sa očiju i zaronimo u suštinunašeg bića. Ovo su neki od njenih citata:



"Morate skupo platiti za ponosno držanje". Ne možete postati mudra žena čitajući knjige i slušajući priče svojih prijatelja. Mnogo toga treba da doživite i osjetite. Snaga žene se pojačava u teškim trenucima.. Mudrost i jačina se stiču sa životnim iskustvima.

"Da bi se muškarac i žena voljeli nije dovoljno da se smiju zajedno, moraju i da pate zajedno." Osoba može osjetiti čari sreće samo ako je osjetila patnju. Životna linija ide gore-dole bez prestanka, i to je u redu. "Nevjera je kada nemaš šta reći svom mužu jer si sve što si imala reći rekla drugome". 



Na internetu svagdje piše kako da prepoznate nevjeru kod muškarca. Neki će reći da je muškarac nevjeran kada postavi lozinku na telefon ili kada se počne dotjerivati. Pustite te signale, žena će u dubini duše osjetiti kada muškarac nešto radi sa strane.

Jer će žena osjetiti i onu najmanju promjenu u njegovom ponašanju. "Ne postoji savršen muškarac. Idealan je onaj kojeg volite baš sada u ovom trenutku." Nikada nećete upoznati osobu koja će se ponašati onako kako bi vi to željeli. Ali sjajno je pronaći osobu koju ćete voljeti baš takvu kakva je.

Pokreće Blogger.