U srcu svakog muškarca treba postojati mjesto za 3 žene - A nikako da bira između njih

U srcu muškarca postoje mjesta za tri vrste ljubavi, ili za tri posebne dame u njegovom životu.


Ljubavi dolaze u različitim oblicima, i sjajno je kada čovjek ima priliku da osjeti sve njih. Prijateljska, rodbinska, roditeljska, strastvena... Sve su to ljubavi koje drugačije utiču na čovjeka i koje zauzimaju drugačije mjesto u njegovom srcu. 

Ali u srcu svakog muškarca generalno bi trebalo postojati mjesto za tri posebne žene. Prva posebna žena u njegovom životu je njegova majka. Ona ga uči da voli, ona ga uči da hoda i živi... Ta ljubav je prva ljubav i veoma snažna ljubav koja bi trebala zauvijek ostati u njegovom srcu.Druga ljubav jeste ljubav kada muškarac upoznaje ženu sa kojom želi provesti svoj život. Ona ga uči da dijeli, da živi u dvoje, da se brine o drugima a ne samo o sebi... To je žena sa kojom će (ako sve bude u redu) provesti najveći dio svog života, čak i veći nego sa svojom majkom.

Nažalost, u većini slučajeva te dvije žene se ne slažu dobro i muškarac je prinuđen ili da bira između njih ili da potisne ljubav prema jednoj od njih dvije. Ali to nije dobar put kojim se treba ići. Bez obzira u kakvim su odnosima njih dve muškarac i dalje treba da ih drži obe u svom srcu i njeguje tu ljubav.Ali, srce muškarca nije puno kada se te dvije vrste ljubavi ispune. Ostaje još jedno mjesto koje će da popuni još neko, a to je njegova kćerka ili kćerke. Treće mjesto je rezervisano za ljubav prema kćerki. Sve te vrste ljubavi treba da žive u njegovom srcu od prvog do posljednjeg dana.

Te ljubavi se trebaju njegovati i održavati, baš kao i sve ostalo u ovom životu. Tražeći da muškarac bira da se odluči za jednu od njih, ili da jednu izbaci je veoma tužno i nezahvalno. Njegovo srce je namjenjeno za sve tri vrste ljubavi i dozvolite mu da bude ispunjeno. 

Pokreće Blogger.