Razbijanje stereotipa o Ribama: Da, dobre su kao hljeb - Ali ipak nisu naive

Za svaki znak Zodijaka se vežu određeni stereotipi koji obično nemaju nikakve veze sa njihovom ličnošću. 


Astrolozi ističu nekoliko lažnih činjenica koje se vezuju za osobe rođene u znaku Ribe: 1. Ribe su jako nepažljive. U bilo kojem smislu ove riječi to nije nužno istinito. Ribe su često nezainteresovane za stvari koje ih smaraju pa zbog toga često izgleda kao da ne mogu svoju pažnju držati usmjerenu ka određenim stvarima. 

Sve što ih ne zanima neće držati njihovu pažnju. 2. Ribe ne znaju zaraditi novac. Ako je nešto istinito o Ribama to je da se uvijek znaju snaći da zarade novac. Možda neće biti milijarderi ali će uvijek naći način da zarade za sebe novac. 



3. Ribe su previše naivne. Ovo vjerovanje potiče iz činjenice što su Ribe jako dobre u duši i mnogi misle da ih je zbog toga lako nasamariti i iskoristiti. Ali trebate znati da njihova dobrota nije sinonim za naivnost. Ribe itekako znaju mudro izvagati kome trebaju pomoći a kome ne. 

Jednom kad ih iskoristite možete zaboraviti na njihovu ponovnu pomoć. 4. Ribama se ne može vjerovati. Da, mogu se ponašati indiferentno prema dragim ljudima, ali nikada neće namjerno prevariti bliske ljude, prijatelje i kolege. 



Svi koji s dobri prema njima neće biti iznevjereni ali oni koji ih iznevjere neka se pripaze. 5. Ribe su previše emotivne. Ovo je više netačno nego tačno. Ribe imaju veliku moć empatije sa kojom se saosjećaju iskreno sa svim ljudima koji prolaze kroz poteškoće. 

Iz te njihove empatije proizilazi njihova dobrota i ljubav koju mogu pružiti drugima. Ali nikada ih nećete vidjeti slomljene, ranjene ili da hodaju pognute glave kada ih nešto povrijedi. Itekako se znaju boriti za sebe i pokazati svoju snagu.

Pokreće Blogger.