Oženio sam ženu koja više voli mene nego ja nju: Poručio bih i drugima da razmisle o tome

Neki ljudi nažalost nemaju tu sreću da upoznaju pravu ljubav. Neko je upozna ali je izgubi... U svakom slučaju život nastavlja dalje i čovjek mora pronaći način kako da živi ugodno bez obzira na okolnosti.


Kažu da postoji samo jedna prava ljubav u životu, i takvu ili upoznaš ili nikada ne upoznaš. Vjerujem da sam jedan od onih koji nisu imali te sreće da upoznaju tu "vanserijsku" ljubav. Onu koja oduzima dah, za kojom srce pati, za koju se čovjek bori i zbog koje čini razne gluposti. 

Sve žene koje sam volio - volio sam do te mjere da mi nije bilo žao ako ih izgubim. Ni moja sadašnja supruga nije izuzetak. Mnogi me osuđuju kada ovo kažem ali ni prema njoj ne osjećam tu veliku ljubav o kojoj svi pričaju. Da, volim je kao osobu, poštujem je kao čovjeka i želim da svoj život provedem pored nje.



Imao sam 35 godina kada sam je zaprosio. Nisam više htio da gubim vrijeme čekajući nešto što možda nikada neće doći. Shvatio sam da je ona sjajna žena, brižna, pametna i puna ljubavi. Želio sam da putujem kroz život sa takvom osobom pored sebe. 

Znao sam da će biti sjajna majka mojoj djeci i nisam pogriješio. Otvoreno sam joj rekao svoja osjećanja i ona ih je prihvatila. Moja iskrenost je čak dodatno ojačala našu vezu. Siguran sam da joj nije svejedno što joj ne uzvraćam tu količinu ljubavi koju ona meni daje, ali sa druge strane to i prihvaća. 



Mnogi prijatelji su mi rekli da je to velika glupost što činim i da ću se pokajati ako tokom braka naiđem na tu "pravu osobu", ali smatram da ne griješim nigdje. Živim sasvim normalan i skladan život. Veoma sam posvećen svojoj porodici i oni su mi velika podrška. 

Iako ne znam kako izgleda ta "najveća" ili "prava" ljubav siguran sam se može živjeti ugodno i bez nje. Na kraju krajeva je bitno da pronađete osobu sa kojom možete normalno živjeti i funkcionisati, a ne nekoga sa kime ćete biti zaslijepljeni.

Pokreće Blogger.