Koliko ćete biti srećne u braku zavisi i od toga koliko ste mudre: Baka daje važne savjete

Pored ljepote važno je imati i mudrost, pogotovo za jednu ženu. To je baš ono što nam jedna genijalna baka savjetuje.


Drage moje žene, da biste bile srećne u braku morate biti malo i mudre, a ne samo dobre i lijepe. Biti dobra žena je sjajna stvar, ali dobru ženu drugi lako iskoriste, vi budite sjajna žena tako što ćete biti i dobra i mudra žena. Tako ćete biti dobri i sebi i drugima. 

Ovo su neki od mojih savjeta koje bih voljela dati mladim djevojkama i ženama koje se planiraju udati: 1. Od početka kako se postaviš - to ti je. To je ono što kažu prvi utisak je najvažniji. Kasnije se jako teško mijenjaju uloge u vezi, skoro pa nemoguće.



Ako od samog početka ostavite utisak da ćete biti "potlačena" žena, onda će vam kasnije biti uzaludan svaki pokušaj da postanete alfa žena. Od samog starta trebate pokazati šta vas privlači, a šta ne... Šta volite, a šta ne... Šta dozvoljavate, a šta ne...

2. Sve što možete prešutite. Mnogi će me sad pogrešno shvatiti ali žene zaista imaju tu nepotrebnu potrebu da stalno trabunjaju. Naravno, nisu sve takve ali većina jeste. Takva im je priroda. Vole da pričaju o sitnicama i najmanjim glupostima koje su potpuno nebitne drugim ljudima. 



3. Pokažite da imate zanimljiv život i bez svog muškarca. To je ono što ih oduševljava i drži uz vas. To je ono što će vas spasiti u trenucima kada muškarac ne ispunjava vaše potrebe i želje. To će vas spasiti čak i u situacijama ako vas iznevjere, napuste ili povrijede.

Pokreće Blogger.