Žena koja živi sama nije loša žena - Već super žena: 5 stvari kojima me naučio samački život

Imam 29 godina i u savršenoj sam ljubavnoj vezi - sama sa sobom i mogu vam reći da živim sjajan život.
 

Već nekoliko godina nisam bila u ozbiljnoj vezi i sjajno se osjećam. Toliko sam bila pod pritiskom posljednjih godina da bi trebalo da se udam pa sam počela da pristajem na osobe koje mi i ne odgovaraju. Srećom, shvatila sam na vrijeme da ne želim takav odnos i da bi takav brak bio samo mučenje. 

Za sve ove godine koliko sam sama naučila sam veoma vrijedne lekcije, a to su sljedeće: 1. Biti sama nije tužna stvar, već sjajna stvar. Ne znam zašto je narod naučen da vjeruje da je samoća ružna stvar. Samoća i usamljenost su dvije različite stvari. 



Postoji milion žena, među kojima su mnoge moje prijateljice, koje se osjećaju usamljeno i pored svojih muževa i djece. Usamljenost nema veze sa samoćom. Svako može biti ispunjen dok živi sam, ali mora znati voljeti i cijeniti sebe. 2. Samački život vas tjera da budete bolji prema sebi. 

Ovo godina koliko živim sama naučila sam da se brinem o sebi. Naučila sam da stavim sebe na prvo mjesto i postanem ono što sam uvijek željela biti. Imam dovoljno vremena da blistam na poslu, u izlascima i bilo gdje drugo. 3. Samački život me je naučio da sam sebi najbitnija. 



Nažalost, ljudi će nas ubijediti da čovjek ne smije biti sebičan i da ne smije sebe staviti na prvo mjesto kako bi iskorištavali našu dobrotu. To je veoma pogrešno shvatanje koje ne smijete prihvatiti. Sami ste sebi na prvom mjestu, bez vas ničega drugog ne bi bilo, a bez drugih vi bi i dalje postojali. 

4. To što sam sama pružilo mi je veliku prednost na poslu. Otkako sam sama na poslu samo napredujem. Imam dovoljno vremena da se fokusiram na bitne stvari i da jurim za onim što je bitno. 5. Samački život me je više zbližio a porodicom i prijateljima. 

Mnoge moje prijateljice i poznanice su u potpunosti izgubile društveni život nakon što su se udale. Nekima su muževi zabranili da se druže, neke su se previše uživjele u ulogu domaćice pa nigdje živo ne idu... Dok ja, nikad bliža sa svojim pravim prijateljima i porodicom. I to je ono što najviše volim kod samačkog života.

Pokreće Blogger.