Prestanite kriviti muža za svoje probleme - 5 stvari za koje ga ne trebate kriviti, a činite to

Nisu vaši muževi uzroci mnogih vaših problema, a pogotovo nisu razlog zašto ste tužne i nezadovoljne.


Muškarac nije dežurni krivac u vašoj životnoj priči. Žene previše krive svoje muškarce za svoje probleme, i to često čine nesvjesno. Ovo su neke stvari za koje ne bi trebale kriviti svoje partnere, a mnoge to uporno čine. 1. Što vam ne ide u životu. Vaš muškarac nije krojač vašeg života.

To što se dešava u vašem životu nije njegova krivica. Iako je nekad lakše okriviti nekoga za svoje probleme, držite se realnosti. 2. Što nije kao drugi muškarci. Ovo je najgora ženska navika - kada svog muškarca poredi sa muškarcima svojih prijateljica ili drugih žena.



Možda on ne zna popraviti bojler, promijeniti elektro instalacije ili nešto treće što ostali muškarci znaju, ali to nije razlog da umanjujete njegovu vrijednost. Nisu svi rođeni da znaju sve. 3. Što vaš brak nije onakav kakvog ste zamišljali. 

Možda ste zamišljali svoj brak da će biti poput onih romansi iz filmova ali niko vam to nije obećao po rođenju i ne morate svog muškarca gušiti sa tim. Ako ste ga izabrali takvog onda treba takvog i da ga poštujete. Glupo je, na primjer, kriviti muškarca što ne ispoljava nježnost ako nije takav tip.



4. Što niste više mlade. Kako starite tako i vaša mladalačka ljepota počinje da isčezava. Normalna je stvar da vaš muškarac neće biti opčinjen vama kao što je bio u mladosti i to bi trebali prihvatiti. Zrelost je ujedno i nagrada i kazna, a vrijeme nas tome uči.

5. 5. Što ste previše emotivne: Vaše emocije su isključivo vaš problem. Mnoge žene govore kako su njihovi muževi uzrok njihovih depresija, suza i trauma. Ali sve to što osjećate počinje isključivo iz vas, niko vas ne može navesti da se osjećate onako kako se ne osjećate.

Pokreće Blogger.