Preljube preko društvenih mreža: Na početku bezazlena stvar koja može preći u problem

Da li ste znali da vas partner može prevariti i preko društvenih mreža? To se naziva virtuelna preljuba i nažalost često se dešava.


Razvoj tehnologije je donio mnoge pogodnosti ali i probleme. Društvene mreže su sjajan način da se povežemo sa ljudima koji žive daleko ili sa starim prijateljima sa kojima se dugo nismo čuli. Ali takođe su sjajano mjesto za upoznavanje novih ljudi.

Samo na par klikova možemo se čuti sa bilo kim. Međutim, problem nastaje kada su zauzete osobe previše izložene društvenim mrežama pa nailaze na sve te "zavodljive" objave suprotnog spola koje ih privlače. Tada se najčešće počnu odvijati virtualne preljube.



Šta podrazumijeva virtuelna preljuba? Prvi korak je stupanje u kontakt sa osobom suprotnog spola koja vam se dopada. Mnogi će reći "mi samo pričamo, nema ništa između nas", ali ako postoje simpatije prema toj osobi već činite veliku grešku.

Možda možete slagati sebe i druge, ali ubrzo ćete shvatiti da se stvari odvijaju kako ne bi trebale. Jedna stvar vodi drugoj i tako nastaje problem. Drugi korak je stvaranje navike. Kada se dopisujete sa osobom koja vam prija to vam prelazi u naviku i želi još i još.



To "obično" dopisivanje prelazi u duge noćne razgovore, razmjenjivanje fotografija pa na kraju krajeva dolazi i do fizičkog sastanka kada taj odnos prelazi u pravu preljubu. Da biste spriječili ovakav problem, ako želite biti vijerni svom partneru ne upuštajte se u takve razgovore.

Ako osjetite i malo simpatije prema drugoj osobi najbolje je da u korijenu sasječete takve emocije nego da se upuštate u to. Kasnije je sve teže da se obuzdate i da prekinete čitavu priču. Zbog malo zabave slomićete srce dragim osobama, a na kraju i sebi. Zato budite obazrivi.

Pokreće Blogger.