Pametne žene ne preotimaju tuđe muškarce: 7 stvari koje one sebi ne dopuštaju

Pametne žene se ističu po svojoj snalažljivosti, mudrosti i sposobnosti da se za sebe izbore.


1. Ne mole nikoga: Pametna žena je svjesna da ne može uvijek sve sama uraditi i prihvata pomoć i podršku drugih, ali nikada neće moliti one koji ne žele da vam pomognu. Pametne žene znaju procijeniti čovjeka i znaju ko je spreman pomoći a ko nije. I nikoga ni za šta ne mole. 

2. Ne preotimaju drugim ženama muškarca. U hrišćanstvu postoji pravilo "Ne poželi ništa što je tuđe". I to je nešto što bi se trebalo poštovati. Ma koliko vam se neki muškarac svidio, ukoliko je zauzet trebate ga posmatrati kao zabranjenu stvar. 



3. Ne traže potvrdu drugih ljudi. Mnoge nesigurne žene ulažu mnogo novca i truda kako bi dobro izgledale i kako bi se drugima svidjele. Njima treba potvrda drugih ljudi kako bi se osjećale vrijedno. Dok stabilne i pametne žene ne zavise od toga šta drugi misle i njihovo raspoloženje ne zavisi od toga.

4. Ne prigušuju tuđe svjetlo kako bi se njihovo isticalo. Ako si jedna od onih osoba koje moraju poniziti drugog da bi sebe uzdigli znajte da igrate jako prljavo. Znate kako kažu, svako može biti kralj u malenom selu, ali ne može biti svako kralj u velikom gradu. 



Ako već želite da se ističete, potrudite se da se imate s čim isticati. 5. Ne traže svoju vrijednost u partneru. Pametne žene ne žive za vezu. One imaju savršeno izgrađen život prepun zanimljivih događaja i hobija u kojima i same uživaju. 

Ne treba im muškarac, veza ili brak kako bi drugima pokazale da vrijede. One znaju da je to samo bonus. 6. Ne pretvaraju se da su nešto što nisu kako bi ih drugi više voljeli. Ne pretvaraju se da vole nešto što ne vole. Ne glume da su srećne kada nisu i ne sakrivaju svoje emocije kako bi se drugima prilagodili. 

7. Ne odustaju od svojih ciljeva zbog drugih ljudi. Pametne žene svoju dobrobit stavljaju na prvo mjesto i ne ustručavaju se hrabro trčati ka njima. Njihovi ciljev im daju identitet i pokazuju koliko su spremne boriti se.

Pokreće Blogger.