Nije ni čudo što niste pronašli ljubav - 5 grešaka koje čine mnoge žene

Ja sam bila od onih žena koje su dočekale tridesetu bez muškarca. Bilo je ljubavnih vezica, tu i tamo, ali više neuspješnih nego uspješnih. 


Uvijek sam se pitala zašto nemam sreće u ljubavi kao druge žene. Ali kasnije sam shvatila koliko sa bila glupa. Uopšte nije bila stvar sreće nego pameti. Činila sam 5 grešaka sa kojima sam odbijala muškarce od sebe i zbog kojih sam bila tako usamljena. A ovo su te greške: 

1. Konstantni dodiri nisu pokazatelj ljubavi. Žena kao žena, zahtijevaće od svog muškarce da je konstantno grli, ljubi, pruža joj pažnju... Takvim ponašanjem možete samo izgledati kao iskompleksirani tinejdžer. Ne zahtjevajte od partnera više nego što vam može dati. 



Uvijek treba biti prostora između vas. 2. Ne, uslovljavanjem ga nećete učiniti boljim čovjekom. To što mu dajete ultimatume od samog početka veze ne znači da će biti poslušniji. Baš naprotiv, vaš muškarac bi se lako mogao ohladiti od vas ako primjeti da želite da ga stalno mijenjate. 

Ni vi ne biste trpili takvog muškarca, pa nemojte ni vi to činiti. 3. Prestanite nabrajati stvari u kojima ste bolje od njih. Nijedan muškarac ne želi čuti od svoje partnerke da ona misli da je u nekim stvarima bolja od njega. Čak i kada zaista jeste, to je udarac na njegov ego. 



4. Ne možete sve kontrolisati. Ne možete kontrolisati kako će se vaš partner ponašati u društvu. Ne možete kontrolisati kakve riječi će vam kad govoriti. Prestanite da budete dežurna osoba koja sve mora da kontroliše. Pustite druge ljude da budu onakvi kakvi jesu. 

5. Prestanite kukati. Muškarcima je teško shvatiti emotivnost žena. To što stalno plačete i tugujete njega će samo uplašiti i navesti da vjeruje da je problem u njemu i da niste srećne pored njega. Razmišljajući tako on će doći na ideju da vas ostavi smatrajući da je tako najbolje. 

Kada sam shvatila tih 5 stvari i počela da ih mijenjam tada sam po prvi put pronašla dobrog muškarca kojeg sam znala voljeti i sa kojim sam znala voditi normalnu vezu. Zato, ako primjetite sebe u prethodnim stavkama bilo bi dobro što prije da se mijenjate.

Pokreće Blogger.