Nažalost, jedna žena će trpiti muške komplekse koje je stvorila druga žena: Psiholog objašnjava

I muškarci imaju komplekse po pitanju svog fizičkog ili mentalnog stanja na koje su jako slabi. 


Svi kompleksi kod muškaraca, kao i kod žena, formiraju se u djetinjstvu. Međutim, neurotičnih kompleksa ima više kod muškaraca nego kod žena. To je zbog činjenice da dječaka odgaja majka (žena), koja svjesno ili nesvjesno utiče na njega kroz ženski pogled na svijet. 

Irina Barbat, psiholog i stručnjak za ljubavne odnose objašnjava koji su to najveći muški kompleksi i kako da se nosite sa njima. "Predstavljam vam 4 glavna muška kompleksa. 1. Kompleks agresivnosti: Tu se radi o agresiji koja se ne ispoljava nužno na ženu ili nekog u njegovom okruženju.Tu se radi o agresiji koja se ispoljava da bi muškarac kroz nju pokazao svoju "muškost". Ako se ne osjeća dovoljno muževno pokušaće to dokazati kroz agresivne ispade. 2. Kompleks promjenjive žene. Ovakav kompleks nastaje još u mladim godinama dječaka.

Taj kompleks nastaje kada on primjeti da se majka sastoji iz dvije ličnosti - divna i nježna žena ali ujedno može biti i teška i opasna. Sa vremenom shvati da žena treba biti takva i zbog toga će u jednoj ženi često tražiti tu drugu stranu koju ona možda i ne posjeduje. 3. Kompleks ljubomore: Ovaj kompleks nastaje kada je dječak od djetinjstva naučen da sve žene varaju. Takvom muškarcu biće teško objasniti da to nije istina i teško će ikada vjerovati ženama. 4. Mačo kompleks: To je stanje čovjeka u kojem on svim sredstvima mora dokazati svijetu da je čovjek. 

Ako mu to neko negira postaje jako uvrijeđen.Svi muški kompleksi se uspostavljaju kroz odnos sa majkom. A glavna nesreća svih žena je što moramo živjeti sa kompleksima muškarcima koje je stvorila druga žena.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.