Muškarac može prevariti vaš razum i srce, ali ne može intuiciju - Naučite je slušati

Kada se žena zaljubi ona će raditi stvari koje joj nisu svojstvene kako bi ugodila svom muškarcu.


Nažalost, mnoge žene se toliko zaljube da ne žele vidjeti ništa drugo osim slike koju su stvorile u svojoj glavi. Zbog toga često ne vide očigledne stvari koje im stoje pred očima. Zbog toga je toliko prevarenih žena koje nisu ni znale koliko dugo ih njihovi muževi ismijavaju.

Kada srce zaigra razum počinje da prelazi u drugi plan. On počinje da se isključuje i prepušta srcu da vodi. A srce kao srce, naivno i ludo ne vidi potencijalne probleme na svom putu. Lako je nasamariti zaljubljenog čovjeka. Lako je sakriti od njega ono što ne želi vidjeti.



Ali, nikada nećete nasamariti jednu stvar, a to je ženska intuicija. Neke žene će reći "Jao sto puta mi je intuicija govorila da me muž vara ali sam ga provjerila i shvatila da to nije tačno. Sto puta mi je ta intuicija dala pogrešnu informaciju".

Međutim, to što vi niste mogli pronaći problem na koji vam je intuicija ukazivala ne znači da on ne postoji. Upamtite da intuicija dolazi iz vašeg mozga, a ne iz neke hirovitosti. Vaš mozak istražuje vašu okolinu svake sekunde, istražuje ljude i tuđa ponašanja a da vi to ni ne primjetite.



I kada vaš mozak osjeti da nešto nije u redu, on vam šalje uzbunu u vidu intuicije. I to nije nešto što bi trebali zanemariti. Dakle, intuicija je dobro izanalizirana informacija koja pokazuje da nešto nije kako treba. Kada se pojavi dobro je istražite. 

Kada vam bude sumjivo ponašanje vašeg partnera i kada intuicija kaže da nešto nije u redu, to ne mora značiti da vas vara, već da radi nešto što vam ne govori. Ne morate ga odmah optužiti za prevaru već prvo dobro istražite u čemu je problem. 

U većini slučajeva kada vam intuicija kaže da vas partner laže velike su šanse da je istina. Jer vaš mozak poznaje tu osobu bolje nego vi. On ga je dobro izanalizirao. 

Pokreće Blogger.