Moja supruga nije lijepa i zgodna kao nekad - Ali će uvijek imati nešto što druge neće

Ne možete odbaciti čovjeka kojem ste dali obećanje zbog nekog mlađeg i ljepšeg. Zreli ljudi dobrog srca to ne rade.


Često sam viđao ljude koji imaju starog ili bolesnog kućnog ljubimca kako ga lako zamjene za novog. Tako se nažalost dešava i sa mnogim ljudima. Dosadi vam vaš "dotrajao" partner pa ga lako zamijenite sa boljim, mlađim, ljepšim... To nije kako um zrele i dobre osobe funkcioniše.

Um zrele i dobre osobe neće odbaciti kućnog ljubimca samo zato što mu nije sladak kao prije ili što oko njega ima više posla. Takva osoba će biti svjesna koliko je sreće taj ljubimac donio u njen život i daće sve od sebe da bude uz njega sve do njegovog posljednjeg daha.



Isti je princip sa ljudima. To što je vaša žena ostarila, izborala se i izgubila ljepotu ne znači da je trebate zamijeniti. Uvijek trebate imati na umu šta ste sve prošli zajedno i koliko vam je sreće, pomoći i ljubavi u životu pružila. Ne možete tek tako nekoga zamijeniti nečim drugim.

Ni životinju, a kamoli čovjeka. Moja supruga nije ni lijepa, ni zgodna, ni mlada kao nekada. Njena koža nije mekana kao što je bila, nema više zategnut tonus mišića kao mlade djevojke i nije tako gipka. Imao sam prilike da je prevarim i sa mlađom i sa ljepšom...



Ali sam svaku priliku za to odmah u korijenu sasjekao. Nisam dozvoljavao da mi se približe niti sebi uopšte da razmislim da li bih to trebao učiniti. Jer sam od prvog dana braka sa njom rekao ono što i dan danas mislim. Druge mogu imati svu ljepotu ovog svijeta, ali nikada neće imati ono što moja žena ima...

Istoriju provedenu sa mnom... Istoriju uspona, padova, plakanja, histerisanja, ljubljenja, grljenja... Sve smo prošli zajedno i dobro i zlo. Ostarili smo zajedno i otićićemo sa ove planete zajedno - takvi kakvima nas je priroda načinila. 

Pokreće Blogger.