Izbacite iz života ljude kojima smeta što se mijenjate na bolje - Psihologija srećnog života

Čovjek se mijenja svakih nekoliko godina ali ne mogu ti svi da prihvate, što se najviše primjeti u društvu. 


Kako odrastate tako sakupljate prijatelje u svom životu. Prijatelji koje smo stekli u samom djetinjstvu neće nam uvijek odgovarati kada odrastemo. Da, sjajno je imati dobrog prijatelja sa kojim se družimo od djetinjstva, ali činjenica je da se svi mijenjamo iz korijena i nećemo kasnije odgovarati jedni drugima.

Najveći problem nastaje kada čovjek ima prijatelja koji ne želi da prihvati njegove promjene. Na primjer, ako ste u mladosti imali dosta prijatelja i tada ste živjeli poput sve omladine - ludo i nezaboravno, vašim "ludim" prijateljima će biti teško prihvatiti onog ko odluči da se uozbilji. 



Svaka osoba iz prijateljstva koja odluči da se uozbilji, napreduje ili pozitivno se razvija biće osuđena od strane takvih prijatelja. I nažalost, tada često dolazi do toga da čovjek povjeruje da ne treba tako da živi i da treba da se vrati na staro - što je pogrešno. 

U drugom slučaju, čovjek želi da nastavi boljim putem za sebe ali ima osjećaj da mora da uzgaja ta stara prijateljstva pa često trpi ismijavanja u društvu sa tim ljudima. Shvatite da se morate udaljiti od ljudi kojima ne prija vaša promjena na bolje. 



Makar ostali sami i bez ijednog prijatelja - idite boljim putem i budite sami. Bolje je i steći novog prijatelja u kasnim godinama nego se družiti sa starim prijateljima koji žive životm kakav vi ne želite živjeti. Ako ste skupili snagu i volju da živite bolji život, ne slušajte prijatelje koji ne prihvataju vašu želju da se riješite loših navika.

Pokreće Blogger.