Draga kćeri, kakvog god muškarca da odabereš - Nerviraće te: Zato se bolje udaj za bogatog

Kada birate muškarca za sebe, ne gledajte samo na ljubav, gledajte na to šta vam ima za ponuditi.


Draga kćeri, imaš 21 godinu i znam da misliš da si zrela, ali vjeruj mi još uvijek nemaš pojma o životu. Eh koliko je žena naivna sa dvadeset i kusur godina, a da toga nije ni svjesna. Vođena svim onim romantičnim filmovima kojih se nagledala u djetinjstvu pa suludo vjeruje da joj je ljubav najbitnija. 

Nismo ni svjesne koliko ne znamo sve dok ne pregazimo prag četrdesete. Ja sam bila opčinjena pojmom prave ljubavi i savršene porodice. Željela sam dobrog, lijepog, sjajnog muškarca sa kojim ću uživati i kojeg ću voljeti više od sebe, takvog sam i našla.



Bio je lijep kao anđeo, a u duši još ljepši. Držao me kao malo vode na dlanu. To je to, pomislila sam od prvog dana. Želim da provedem život sa njim. Kako su godine prolazile nisam ni shvatila da sam ja postala muško u toj vezi i da sam se ja borila za sve.

Ja sam ta koja je zarađivala kako bi obezbijedila krov nad glavom i sigurniju budućnost. On se trudio da napravi nešto ali nikada mu to nije polazilo za rukom. Sve što sam željela a kupim morala sam sama da zaradim i uzmem to sebi. Ma koliko sam ga voljela to je počelo da mi smeta.



Možda jadno zvuči, ali mučilo me je to što sve moje prijateljice od svojih muževa dobijaju kuće, stanove, vile, skupe torbe i automobile dok ja od svoga ne mogu da dobijem ništa i što za sve se moram dobro pomučiti. I nije poenta siromaštva. On je mogao imati velike pare, ali nije znao sa njima.

Kada bi zaradio sve bi potrošio na stvari "koje su bile neophodne" a nisu. Nije znao sačuvati, nije znao uštediti. Ni jedna žena ne želi da bude i žena i muškarac u svojoj vezi. To je gadna stvar koja nas gura u ponor usamljenosti. Sva ona ljubav koju sam prema njemu osjećala je isčezla.

I danas me on podjednako nervira kao što moje prijateljice nerviraju njihovi bogati supružnici za koje su se i udale samo zbog novca. Dakle, nije uvijek ljubav najbintija. Ljubav prolazi. Za bilo kakvog muškarca da se udaš - on će te kasnije nervirati. Ali bolje je da te nervira u luksuzu nego u bijedi, zar ne?

Pokreće Blogger.