Žena se najviše mijenja kad dobije dijete i izgubi roditelja: 7 najvećih prekretnica u životu žene

U životu sve što nam se dešava utiče na formiranje našeg karaktera i na našu budućnost. 


Svaka žena prolazi kroz drugačije faze života koje je čine snažnijom i drugačijom od onog što je bila u prethodnoj fazi. Ovo su neke od najvećih prekretnica u životu jedne žene: 1. Prva ljubav. U ovom periodu, bez obzira u kojim godinama se dešava, žena najviše počinje da se mijenja. 

Prva ljubav je jedno potpuno novo i drugačije iskustvo sa kojim se mnoge žene teško nose. Prva ljubav formira ženu na drugačije načine, zavisno od toga kakva je sama veza, tj da li je sretna ili nesretna. 2. Kraj srednje škole. Srednja škola je veliko iskustvo koje mijenja svaku osobu, ali tek nakon ovog perioda dolaze velike promjene. 



Neke žene nastavljaju školovanje, neke se zapošljavaju, neke odmah stupaju u brak... Mnogi prijatelji se izgube, mnogi novi prijatelji se pojave. Poslije toga ništa više nije isto. 3. Prava ljubav. Ovo je ljubav u kojoj je žena konačno sretna i ispunjena. 

Nažalost ne dožive ih svi, ali oni koji je dožive znaju koliko ta ljubav mijenja kompletnu ličnost. 4. Brak. Zajednički život poazuje neku potpuno drugačiju stranu života koju žena možda u prošlosti nikada nije doživjela. U ovom periodu žena postaje mnogo ozbiljnija i mudrija. 



Mnogo toga je naučila o ljudima i o životu. Na njenoj mudrosti se može pozavidjeti. 5. Dolazak djeteta. Neke žene koje nemaju djecu će reći da razumiju koliko je ta ljubav velika, međutim sve dok ne dobijete dijete nemate ni predstavu kako to izgleda. 

To je potpuno novi oblik ljubavi koji ženu mijenja iz korijena. Vlastite potrebe prelaze u drugi plan a sve što se tiče njenog djeteta prelazi u prvi. Dolazak djeteta je period kada majka shvata šta znači bezuslovna ljubav. 6. Gubitak roditelja. 

Cijeli život smo nekako učeni da će doći dan kada ćemo izgubiti jednog, pa i oba roditelja. Ma koliko se čovjek spremao na to nikada neće moći prihvatiti taj gubitak. Kada žena izgubi roditelja ona više nikada neće biti ista kao što je bila prije. 

7. Dolazak unučića. Još jedna velika prekretnica u životu svake žene. Mnoge žene koje su se ostvarile u ulozi bake tvrde da biti baka unučetu nije ništa drugačije nego biti majka djetetu. Kada unučići dođu baka je već dovoljno pametna i mudra da zna kako se treba ponašati sa njima. Zato mnogi unuci baš toliko vole bake.

Pokreće Blogger.