Žena na genijalan način saznala da je muž vara - Provjerite ga, bez obzira koliko mu vjerujete

Ako želite provjeriti da li vas vaš partner vara, nebitno da li ste žena ili muškarac, vjerovatno će vas oduševiti genijalnametoda žene koja je u tome uspjela.


"Saznala sam da me muž vara na najgluplji mogući način. Započela sam sve kao šalu, ali kasnije se otelo kontroli i čak me koštalo braka. Moj muž i ja smo imali jedno pravilo. To pravilo je bilo da možemo provjeravati telefone i računare jedno drugog ali pod dva uslova:

Prvi uslov je bio da nikada ne uzimamo naše lične stvari bez našeg dopuštenja. Dakle ako ja poželim da provjerim njegove poruke, prvo ga pitam "Da li mogu da dobijem tvoj telefon" i on je dužan odmah da mi ga dadne bez da prethodno nešto čačka ili briše. Ali nikako nisam smjela da uzimam bez dozvole.



Drugi uslov je da nikada ne čitamo razgovore koje smo vodili sa svojim najboljim prijateljima. Dakle, on nije smio otvarati chat sa mojim drugaricama, kao što nije nikada nisam otvarala chat sa njegovim drugovima. I sasvim lijepo smo funkcionisali na taj način dugi niz godina.

Kako smo zalazili dublje u brak on je postajao sve više nezainteresovan za nas. Iako sam ja imala želju da oživljavam stare emocije on je bio totalno nezainteresovan za to, a žena k'o žena, bila sam željna nježnosti. Moja drugarica mi je ubacila crva sumnje zbog njegovog nezainteresovanog ponašanja.



Ona je bila ubijeđena da me vara i govorila je da bih to trebala što prije provjeriti. Razmišljala sam šta da učinim i kako to da izvedem, a onda sam se sjetila izreke "U ljubavi i borbi je sve dozvoljeno". Htjela sam da znam na čemu stojim, da li je ta ljubav vrijedna borbe ili ne. Zato sam prekršila drugo pravilo.

Zamolila sam ga da provjerim njegov telefon. Kada mi ga je prepustio otišla sam direktno u grupni razgovor sa njegovim prijateljima. Umjesto da vraćam razgovor i tražim dokaz preljube palo mi je nešto mnogo bolje na pamet. Napisala sam im "Pogodite s kim sam sada!?".

Vjerovala sam da ništa sumnjivo neće napisati i da ću zbog toga samo ja nadrljati jer sam ta koja je prekršila naše važno pravilo. Ali, ipak nisam bila u pravu. Njihovi odgovori su se krenuli nizati: "Sa Anom?", "Sa onom malom od prošle subote?", "Nisi valjda opet sa onom ludom plavušom?"...

Odgovori su me šokirali. Spominjali su neke žene sa kojima je bio, mene se niko čak nije ni sjetio. Vratila sam mu njegov telefon i rekla da se spakuje i ode. Pokušao je da udari na onu kartu kako sam ja krivac jer sam prekršila važno pravilo na šta sam mu rekla: 

"Ti si prekršio bračni zavjet, to je mnogo ozbiljnija greška. Pokupi se i idi". Da li mi je žao? Naravno da jeste, to je bio čovjek sa kojim sam planirala budućnost. Da li se kajem što sam poslala tu poruku? Naravno da ne, bolje i bolna istina nego život sa idiotom!

Pokreće Blogger.