Zašto neki sjajni muškarci biraju neatraktivne žene: 5 stvari koje ih privlače možda više od ljepote

Iako su prvi otisci od velike važnosti, oni nisu presudan faktor u odlučivanju da li sa nekim želimo vezu. Kao što stara dobra izreka kaže "Ljepota privlači ali karakter zadržava". 


Da bi žena privukla muškarca nije potrebno da bude fizički dopadljiva i atraktivna. To dokazuju čak i mnoge veze holivudskih zvijezda koje očigledno nisu zasnovane na ljepoti. Mnogi će se pitati "Šta je vidio/vidjela u njoj/njemu" jer ne shvataju da ljepota za jednog čovjeka nije nužno ljepota i za drugog.

"Sadašnje shvatanje ljubavi nas sve više odvaja od mogućnosti da ostvarimo pravu i zdravu ljubavnu vezu" kaže Ken Page koji je pravi stručnjak za ljubavne veze i pisac knjige "Deeper Dating". Ljubavne veze su zasnovane na jedinstvenosti i povezanosti.Ako se stalno brinete oko svog izgleda dovodite se u situaciju da propustite sve dobre strane veze koje bi trebali iskusiti. Briga o vlastitom izgledu je bitna, ali postoje i bitnije stvari. Ken Page tvrdi da je prva najvažnija osobina žene ujedno ona koja je i najobičnija - brižnost! 

"Postoji milion članaka koji savjetuju koliko bi sati trebali provesti preg ogledalom i kako bi trebali izgledati ali skoro ni jedan koji savjetuje kako biti brižni i pažljivi prema drugima." kaže Ken Page. Nauka tvrdi da odlučnost igra veliku ulogu u tome kada trebamo ostaviti utisak na nekoga. Kada muškarac vidi odlučnu ženu koja je spremna učiniti prvi korak i reći šta želi on postaje fasciniran. Pored toga pozitivnost je još jedna od osobina koje muškarci obožavaju kod žena. Mnoga istraživanja pokazuju da muškarci pozitivne žene vide atraktivnijima čak i kada fizički možda to nisu. 

Istraživanja takođe pokazuju da su muškarci obično osjetljiviji na temu preljube od žena i zbog toga im je veoma važno da njihove partnerke budu iskrene. Zbog toga će neki prije izabrati žene koje će biti lojalne i iskrene nego fizički savršene. 

Još jedna pomalo čudna stvar koju muškarci traže u ženama jeste da se svađaju na pravi način. Muškarci generalno ne vole dramu i pretjerane sukobe. Idealna žena bi trebala pokazati da i u svađama mari o svom muškarcu i nastojati da pronađe rješenje za problem. 

Osim ako nemaju problem sa posesivnosti, muškarci vole žene koje imaju svoj život i svoje hobije. Takvim ženama se dive i obožavaju ih. Dakle, zaključak je sljedeći: Brinite o svom izgledu ali ne padajte na lažna vjerovanja da samo ljepotom možete osvojiti dobrog muškarca, to je itekako pogrešno.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko imate PRETHODNO DOBIJENU DOZVOLU OD VLASNIKA SADRŽAJA

Pokreće Blogger.