Zašto neki sjajni muškarci biraju neatraktivne žene: 5 stvari koje ih privlače možda više od ljepote

Iako su prvi otisci od velike važnosti, oni nisu presudan faktor u odlučivanju da li sa nekim želimo vezu. Kao što stara dobra izreka kaže "Ljepota privlači ali karakter zadržava". 


Da bi žena privukla muškarca nije potrebno da bude fizički dopadljiva i atraktivna. To dokazuju čak i mnoge veze holivudskih zvijezda koje očigledno nisu zasnovane na ljepoti. Mnogi će se pitati "Šta je vidio/vidjela u njoj/njemu" jer ne shvataju da ljepota za jednog čovjeka nije nužno ljepota i za drugog.

"Sadašnje shvatanje ljubavi nas sve više odvaja od mogućnosti da ostvarimo pravu i zdravu ljubavnu vezu" kaže Ken Page koji je pravi stručnjak za ljubavne veze i pisac knjige "Deeper Dating". Ljubavne veze su zasnovane na jedinstvenosti i povezanosti.Ako se stalno brinete oko svog izgleda dovodite se u situaciju da propustite sve dobre strane veze koje bi trebali iskusiti. Briga o vlastitom izgledu je bitna, ali postoje i bitnije stvari. Ken Page tvrdi da je prva najvažnija osobina žene ujedno ona koja je i najobičnija - brižnost! 

"Postoji milion članaka koji savjetuju koliko bi sati trebali provesti preg ogledalom i kako bi trebali izgledati ali skoro ni jedan koji savjetuje kako biti brižni i pažljivi prema drugima." kaže Ken Page. Nauka tvrdi da odlučnost igra veliku ulogu u tome kada trebamo ostaviti utisak na nekoga. Kada muškarac vidi odlučnu ženu koja je spremna učiniti prvi korak i reći šta želi on postaje fasciniran. Pored toga pozitivnost je još jedna od osobina koje muškarci obožavaju kod žena. Mnoga istraživanja pokazuju da muškarci pozitivne žene vide atraktivnijima čak i kada fizički možda to nisu. 

Istraživanja takođe pokazuju da su muškarci obično osjetljiviji na temu preljube od žena i zbog toga im je veoma važno da njihove partnerke budu iskrene. Zbog toga će neki prije izabrati žene koje će biti lojalne i iskrene nego fizički savršene. 

Još jedna pomalo čudna stvar koju muškarci traže u ženama jeste da se svađaju na pravi način. Muškarci generalno ne vole dramu i pretjerane sukobe. Idealna žena bi trebala pokazati da i u svađama mari o svom muškarcu i nastojati da pronađe rješenje za problem. 

Osim ako nemaju problem sa posesivnosti, muškarci vole žene koje imaju svoj život i svoje hobije. Takvim ženama se dive i obožavaju ih. Dakle, zaključak je sljedeći: Brinite o svom izgledu ali ne padajte na lažna vjerovanja da samo ljepotom možete osvojiti dobrog muškarca, to je itekako pogrešno.

Želite da saznate Vaš Najdetaljniji Godišnji Horoskop, ali ne onaj kakav nalazite na portalima ili tablodima, već Pravi Godišnji Horoskop! POSJETITE - www.godisnjihoroskop.info

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.