Srodne duše ne definišu naš život - Samo ga čine boljim

Iako se čini da je pronalaženje srodne duše jako važno, to vam ne bi trebao biti glavni prioritet u životu.


Postoje mnoge druge stvari vrijedne vašeg vremena i pažnje osim što tražite partnera za sebe. Rođeni ste kao jedinka i trebate živjeti kao jedinka. Srodna duša će naći put u vaš život. Srodna duša vas ne definiše, ona vam život čini ljepšim. 

Srodna duša je neko ko vam pomaže da postanete bolji, ali vas ne mijenja, tačnije ne mijenja vašu suštinu. Kada upoznate svoju srodnu dušu osjećate se slobodnije, dopuštate joj da vas vodi drugim putem, onim kojim do sad možda niste išli. 



Srodna duša ne rješava sve vaše probleme, ali sa njom možete podijeliti sve životne nedaće i radosti, i sa njom možete lakše prebroditi sve brodolome. Srodna duša budi vaše najbolje kvalitete i potiče vas da budete najbolja verzija sebe. 

Ali ako je još niste upoznali, to ne znači da sada niste važni ili da ste manje vrijedni. Svako od nas došao je sam na ovaj svijet zbog sebe, ne zbog drugih. Možete postići uspjeh sa ili bez partnera koji hoda pored vas, možete biti i srećni bez njega. 



Spoznaćete svoju srodnu dušu kada je nađete, ali ne biste trebali gubiti život čekajući nekoga. Možete puno toga postići i sami. Dobre stvari se događaju samo ako se malo potrudite. Usput ćete upoznati mnogo ljudi, neki će ostati s vama, a drugi otići. Ne morate ih se strogo držati. Na kraju ćete i dalje završiti tamo gdje biste trebal bitii, s ljudima koji su vam potrebni..

Pokreće Blogger.