Raskid može biti bolan kraj ali i sjajan početak - 8 slučajeva kada je raskid najbolja opcija

Raskid sa partnerom može biti veoma teška stvar. Stručnjaci to čak upoređuju sa prevazilaženjem zavisnosti ili gubitkom voljene osobe. 


Bilo da smo s nekim u vezi nekoliko mjeseci ili nekoliko godina, uvijek je teško procijeniti kada je vrijeme da prekinete vezu. Šta ako zažalimo? Šta ako partner užasno odreaguje? Raskid veze je posebno komplikovan ako su u to uključeni i drugi - na primjer, djeca ili prijatelji.

Međutim, to ne bi trebao biti razlog da i dalje ostanete s tom osobom ako niste srećni. Ako ste razočarani i ako vam je postalo dosadno u toj vezi, možda bi trebali shvatili da jednostavno niste toliko kompatibilni sa svojim partnerom. 



Kako su utvrdili psiholozi i stručnjaci, ovo je 5 znakova da je vrijeme za prekid veze. 1. Svaki razgovor je negativan. Ako ne možete razgovarati sa svojim partnerom o nečemu bez svađe, to je prvi znak upozorenja, napominje stručnjak za sastanke James Preece. 

"Ljutnja i nesigurnost znak su duboko ukorijenjenih problema između vas i vašeg partnera, što može značiti da će stvari samo postati još gore", kaže on dodajući da je možda vrijeme da prvi prekinete vezu. 2. Često ste povrijeđeni od strane partnera: 



Odmaknite se od osobe koja čini da se osjećate jadno. To je znak da je vaša veza toksična i znak da je vrijeme da odete. 3. Niste prioritet: Biti u vezi znači imati vremena jedno za drugo. „Dakle, ako vaš partner više voli da izađe na piće sa prijateljem nego da bude s vama, morate se zapitati zašto“, kaže Pris. 

4. Stalno pazite da ne učinite nešto pogrešno: To se obično dešava u vezama koje su pri kraju. Ako stalno pratite raspoloženje svog partnera i prilagođavate se njegovom ponašanju kako biste smanjili rizik od sukoba ili uznemirenosti, onda znate da u osnovi nešto nije u redu. 

Možda zato prestajete da radite stvari u kojima uživate samo da bi vaš partner bio srećan. 5. Nema više zabave: To što su dvije osobe dugo u vezi ne treba značiti da im treba biti dosadno u vezi. Ako vam je već dugo vremena sve monotono i dosadno, velike su šanse da je vaša veza pri kraju.

Pokreće Blogger.